De Lieve Vrouw, Het Medialab

Filmmakers

Deze workshop is een onderdeel van de Programmalijn Media. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst.

Informatie
Aanbod voor
po
Locatie activiteit

Het Medialab & De Lieve Vrouw

Wanneer

Duur

150 min Medialab | 60 min De Lieve Vrouw

Deelnemers

Minimaal 25 leerlingen

Bekijk later opnieuw
Delen
Primair onderwijs NEOS Cultuuronderwijs aanbod
Heb je een vraag?

Neem contact op met onze adviseurs.

Filmmakers

  • Aanbieder: Het Medialab van Bibliotheek Eemland en De Lieve Vrouw
  • Locatie: Het Medialab en De Lieve Vrouw
  • Leerjaar: Groep 7 en 8
  • Benodigdheden: –
  • Begeleiders: Minimaal 1 per 10 leerlingen
  • Vervoer: Eigen vervoer
  • Kosten: €16,- per leerling
  • Tijdsduur: 150 minuten – in het Medialab /  60 minuten – in De Lieve vrouw

Onder begeleiding van een filmprofessional maken leerlingen in Bibliotheek Eemland een korte film. Na een introductie over filmmaken worden er filmcrews samengesteld die op pad gaan met een camera. Zo maken leerlingen kennis met filmvaardigheden, documentaire technieken en montage. De grote première van hun eigen film vindt plaats op het grote doek van filmtheater de Lieve Vrouw. Showtime!

Meer over de Programmalijn Media

Kunst en cultuur geven kinderen de mogelijkheid om uitdrukking te geven aan hun gevoelens, te reflecteren op hun leefwereld en hun ideeën vorm te geven. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst. Denk daarbij aan het kennismaken met film, fotografie en recentelijk ontwikkelde technologieën zoals robotica, 3D printen en werken met een greenscreen.

Leerlingen worden uitgedaagd om zich creatief én kunstzinnig te uiten en te ontplooien. Ze worden gestimuleerd om een open, nieuwsgierige en kritische houding aan te nemen. Daarbij leren ze zonder te oordelen naar hun omgeving te kijken en hun eigen (leer)proces centraal te zetten.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.