De Lieve Vrouw

Je eigen film in première

Deze workshop is een onderdeel van de Programmalijn Media. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst.

Je eigen film in premiere
Informatie
Aanbod voor
po
Locatie activiteit

Filmtheater De Lieve Vrouw

Wanneer

Duur

1,5 uur

Deelnemers

30

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met Stephanie Westerhoud:

Je eigen film in première

Een filmpremière, dat is iets voor Hollywood. Of niet? Je eigen film op het witte doek in première laten gaan kan ook bij De Lieve Vrouw! De films die zijn gemaakt door de klas worden besproken samen met een filmdocent. Hoe ging get maakproces, welke keuzes maakten jullie voor de montage en hoe zit het precies met de muziek? Tijdens dit project ligt de focus op het bespreken van films die al door de klas zijn gemaakt.

Zodra jullie film klaar is, is het tijd voor de première. En daar hoort natuurlijk een feest bij! De eindfilm van groep 8 is een echte galapremière mogelijk, waarbij je ouders en vrienden natuurlijk van harte welkom zijn!

Praktische kenmerken

  • Tijdsduur: 1,5 uur
  • Uitvoering/aanbieder: De Lieve Vrouw
  • Locatie: Filmtheater De Lieve Vrouw
  • Maximum aantal leerlingen: 30
  • Evt. benodigdheden of bijzonderheden (bv laptop of smartphone): n.v.t.
  • Vervoer: eigen vervoer

Meer over de Programmalijn Media

Kunst en cultuur geven kinderen de mogelijkheid om uitdrukking te geven aan hun gevoelens, te reflecteren op hun leefwereld en hun ideeën vorm te geven. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst. Denk daarbij aan het kennismaken met film, fotografie en recentelijk ontwikkelde technologieën zoals robotica, 3D printen en werken met een greenscreen.

Leerlingen worden uitgedaagd om zich creatief én kunstzinnig te uiten en te ontplooien. Ze worden gestimuleerd om een open, nieuwsgierige en kritische houding aan te nemen. Daarbij leren ze zonder te oordelen naar hun omgeving te kijken en hun eigen (leer)proces centraal te zetten.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.