Op school

Picknick met Taart

Deze workshop is een onderdeel van de Programmalijn Media. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst.

picknick met taart
Informatie
Aanbod voor
po
Locatie activiteit

Op school

Wanneer

Duur

50 minuten

Deelnemers

N.v.t.

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met Stephanie Westerhoud:

Picknick met Taart

Of je nu samen in de klas zit of allemaal thuis achter je eigen computerscherm, samen een film kijken is altijd leuk. En leerzaam. Met Film in de Klas kunnen docenten met de hele klas een film kijken, waar iedereen zich ook bevindt. Het Nederlands Film Festival, NPO Start, Netwerk Filmeducatie, Schooltv.nl hebben samen een aantal films geselecteerd voor iedere leeftijdsgroep. Het zijn Nederlandse films die stuk voor stuk aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Daarbij kun je denken aan films als Toen Mijn Vader een Struik Werd, Patatje Oorlog, Kikkerdril en Nijntje de Film. Ook zijn er korte films, animatiefilms en jeugddocumentaires beschikbaar. De films zorgen allemaal voor stof tot nadenken en dagen leerlingen uit zich te verdiepen in beeldtaal, het vertelperspectief, vormgeving en context van de film. Bij een aantal films is lesmateriaal ontwikkeld zodat leerlingen dieper in de wereld va het verhaal kunnen duiken.

Praktische kenmerken

  • Tijdsduur: 50 minuten
  • Uitvoering/aanbieder: Film in de Klas (Nederlands Film Festival, NPO Start, Netwerk Filmeducatie, Schooltv.nl)
  • Locatie: Op school
  • Benodigdheden: groot scherm, smartboard of beamer
  • Kosten: gratis

Meer over de Programmalijn Media

Kunst en cultuur geven kinderen de mogelijkheid om uitdrukking te geven aan hun gevoelens, te reflecteren op hun leefwereld en hun ideeën vorm te geven. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst. Denk daarbij aan het kennismaken met film, fotografie en recentelijk ontwikkelde technologieën zoals robotica, 3D printen en werken met een greenscreen.

Leerlingen worden uitgedaagd om zich creatief én kunstzinnig te uiten en te ontplooien. Ze worden gestimuleerd om een open, nieuwsgierige en kritische houding aan te nemen. Daarbij leren ze zonder te oordelen naar hun omgeving te kijken en hun eigen (leer)proces centraal te zetten.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.