De Lieve Vrouw

Raar, maar waar!

Deze workshop is een onderdeel van de Programmalijn Media. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst.

Informatie
Aanbod voor
po
Locatie activiteit

Filmtheater De Lieve Vrouw

Wanneer

In overleg

Duur

90 minuten

Deelnemers

Minimaal 20 leerlingen

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met ons team:

In film kan alles wat in het echte leven niet kan. En ook al wéét je dat het allemaal niet echt is; toch griezel, huil of lach je mee. Dat is de kracht van film. De leerlingen kijken vijf bijzondere, fantasievolle korte films. Samen met de filmdocent onderzoeken de leerlingen – aan de hand van opdrachten en kijkvragen – hoe de filmmakers ze meenemen in het verhaal. Ze ontdekken het effect van onder andere camera, muziek, licht, geluid en special effects. Door de opdrachten van de filmdocent worden de leerlingen zich bewust van beeldtaal.

Praktische kenmerken

  • Tijdsduur: 90 minuten
  • Voorbereiding op school: -
  • Aanbieder: De Lieve Vrouw
  • Locatie: filmzaal van De Lieve Vrouw
  • Aantal leerlingen: minimaal 20
  • Kosten: € 7,50 per leerling
  • Vervoer: eigen vervoer

Meer over de Programmalijn Media

Kunst en cultuur geven kinderen de mogelijkheid om uitdrukking te geven aan hun gevoelens, te reflecteren op hun leefwereld en hun ideeën vorm te geven. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst. Denk daarbij aan het kennismaken met film, fotografie en recentelijk ontwikkelde technologieën zoals robotica, 3D printen en werken met een greenscreen.

Leerlingen worden uitgedaagd om zich creatief én kunstzinnig te uiten en te ontplooien. Ze worden gestimuleerd om een open, nieuwsgierige en kritische houding aan te nemen. Daarbij leren ze zonder te oordelen naar hun omgeving te kijken en hun eigen (leer)proces centraal te zetten.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.