Op school

Verhalen met een staartje

Deze workshop is een onderdeel van de Programmalijn Media. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst.

Informatie
Aanbod voor
po
Locatie activiteit

Op school

Wanneer

In overleg

Duur

50 minuten

Deelnemers

Minimaal 20 leerlingen

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met ons team:

Verhalen met een staartje

In deze les gaan we in op verschillende animatiefilms en stijlen. Aan de hand van korte filmfragmenten worden er opdrachten aangeboden waarin de kinderen kennis maken met verschillende aspecten die horen  bij animatiefilm. Het ontwikkelen van personages, filmgeluiden fantasie en stop-motion technieken komen aan allemaal aan bod.

Praktische kenmerken

Aanbieder: De Lieve Vrouw
Locatie: Klaslokaal op school
Leerjaar: Groep 3 en 4
Benodigdheden: Digibord met internetverbinding
Kosten: €7,50 per leerling
Tijdsduur: 50 minuten

Liever naar De Lieve Vrouw met je klas? Dat kan ook!

Meer over de Programmalijn Media

Kunst en cultuur geven kinderen de mogelijkheid om uitdrukking te geven aan hun gevoelens, te reflecteren op hun leefwereld en hun ideeën vorm te geven. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst. Denk daarbij aan het kennismaken met film, fotografie en recentelijk ontwikkelde technologieën zoals robotica, 3D printen en werken met een greenscreen.

Leerlingen worden uitgedaagd om zich creatief én kunstzinnig te uiten en te ontplooien. Ze worden gestimuleerd om een open, nieuwsgierige en kritische houding aan te nemen. Daarbij leren ze zonder te oordelen naar hun omgeving te kijken en hun eigen (leer)proces centraal te zetten.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.