Vloggen
Deze workshop is een onderdeel van de Programmalijn Media. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst.

Vloggen
Er is geen professioneel camerateam meer nodig om video’s te maken, dat kun je tegenwoordig helemaal zelf. Vooral vloggers gooien hoge ogen met hun eigengemaakte video’s. Ze zijn de BN’ers van deze tijd dankzij originele, grappige, informatieve, emotionele of uitgesproken video’s die ze op internet publiceren. En dat niet alleen: mensen als Enzo Knol en Monica Geuze inspireren veel kinderen om zelf proberen te vloggen. Maar is dat wel zo makkelijk?
In deze workshop leert de klas niet alleen filmen en monteren, de leerlingen leren ook hoe een goede video in elkaar zit, waar je op moet letten en welke tips en tricks je direct kunt toepassen. Denk aan tips als blijven praten over wat je doet, waarom je dat doet en wat je ervan vindt. Hoe je korte momentjes zo monteert dat je publiek blijft kijken, hoe je een ‘visueel grapje’ kunt maken door middel van speciale effecten, muziek of kleurgebruik.
Na de uitleg gaan de leerlingen zelf aan de slag. Met een iPad en microfoon gaan ze in tweetallen op pad. Zijn alle beelden geschoten? Dan kunnen de vlogs direct worden gemonteerd op de tablet en is er binnen no time een video ontstaan. Waar nodig zorgt de workshopbegeleider natuurlijk voor de goede begeleiding. Licht, camera en actie!
Praktische informatie
- Tijdsduur: 45-60 minuten
- Uitvoering/aanbieder: maX Music
- Locatie: Op school
- Maximum aantal leerlingen: 30
- Benodigdheden: smartboard of beamer en scherm. De workshopleider van maX Music neemt tien iPads, microfoons en andere benodigdheden mee.
Meer over de Programmalijn Media
Kunst en cultuur geven kinderen de mogelijkheid om uitdrukking te geven aan hun gevoelens, te reflecteren op hun leefwereld en hun ideeën vorm te geven. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst. Denk daarbij aan het kennismaken met film, fotografie en recentelijk ontwikkelde technologieën zoals robotica, 3D printen en werken met een greenscreen.
Leerlingen worden uitgedaagd om zich creatief én kunstzinnig te uiten en te ontplooien. Ze worden gestimuleerd om een open, nieuwsgierige en kritische houding aan te nemen. Daarbij leren ze zonder te oordelen naar hun omgeving te kijken en hun eigen (leer)proces centraal te zetten.