Lesmateriaal

BullyBully

In BullyBully ontmoeten twee wereldleiders elkaar in niemandsland. Een cultureclash op duploniveau, want wat de boer niet kent dat eet 'ie niet. Wat volgt is een ongemakkelijke ontmoeting tussen twee kinderachtige, maar machtige volwassenen die stukje bij beetje aan elkaar wennen. Een musical à la West Side Story over vriendschap en ‘het onbekende’ met twee spelers, veel liedjes, grappig geruzie, gedram en een happy end.

BullyBully
Anne NEOS
Vragen?

Neem contact op met Anne

BullyBully

Gezelschap: MaasTD
Doelgroep: Groep 1 t/m 4
Discipline: Theater
Duur: 40 minuten
Locatie: Het speellokaal of het Eemhuis (bekijk het rooster in Planned Culture)

Lesmateriaal

MaasTD maakte een lesbrief vol lesideeën om de klas voor te bereiden op de voorstelling:
Er staan tips in voor een goed kringgesprek en concrete theateropdrachten zoals het oefenen van stevige en slappe handdrukken (zoals echte wereldleiders) en het maken van een vlaggendans. Alle opdrachten sluiten aan bij de inhoud van de voorstelling.
Open de lesbrief hier.

Deze voorstelling heeft de stempel Language No Problem. Dat betekent dat er (bijna) niet in wordt gesproken.

Spelregels

  • We beginnen op tijd. Zorg dat je op tijd aanwezig bent met de klas.
  • Een theater is anders dan een bioscoopbezoek: de spelers staan écht voor je en horen en zien je zitten in de zaal. Er wordt niet gegeten en gedronken in de zaal.
  • Als publiek mag je reageren op wat je ziet maar doe dit wel met respect. de theatermakers hebben met veel passie gewerkt aan de voorstelling en vinden het leuk het publiek reageert op iets wat op het podium gebeurt. Napraten kan na afloop.
  • In het theater staan mobiele telefoons uit. Het is niet toegestaan om tijdens de voorstelling te fotograferen.
  • Zorg ervoor dat de leerlingen vooraf naar het toilet zijn geweest zodat ze tijdens de voorstelling niet hoeven.
  • Aan het einde kun je de spelers applaus geven. Het is ook leuk om de spelers na afloop iets te geven om ze te bedanken, zoals een papierenbloem of een kaart.

Praktische informatie

  • In het rooster in Planned Culture zie je waar en wanneer de voorstelling voor jouw klas speelt: in het speellokaal óf in het Eemhuis.
  • Speelt de voorstelling in het speellokaal op school? Maak de ruimte zoveel mogelijk leeg en zorg dat het schoon is. Er is een speelvlak van 5 x 5 meter nodig. Zet gymbanken klaar en leg een aantal gymmatten op de grond.
  • De school is zelf verantwoordelijk voor het ontvangst van de spelers. Ze komen +/ 2,5 uur voor aanvang van de eerste voorstelling aan op school. Ze komen met een busje en parkeren graag dichtbij de ingang van de school.
  • Na afloop van de laatste voorstelling bedraagt de breektijd 1 uur.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.