Zomeracademie 2022: Het creatieve proces in beweging

Een workshop met jouw lichaam als uitgangspunt. Ben jij je er van bewust hoe jij (je) beweegt?

•   Dinsdag 23 augustus 
•   10.00 – 12.00 uur
•   Creatief proces 

Het startpunt voor beweging kan heel fysiek zijn; vanuit je botten, spieren of organen. Welke onderdelen van je lichaam kun je vouwen en ontvouwen of buigen en strekken?  Bewegen met aandacht voor dynamiek; langzaam, snel, lyrisch, staccato, met pauzes of aanééngeschakeld. En wat gebeurt er als we beweging aanzetten vanuit onze fantasie? 

Via verschillende bewegingsopdrachten gaan we het experiment met ons lijf aan en onderzoeken we verschillende bewegingskwaliteiten. Met al het gevonden/gecreëerde materiaal maken we een “conversatie’ met een ander, een duet. Vanuit abstractie, volledig associatief of juist heel concreet. 

Tijdens de workshop doorlopen en ervaren we alle stappen van het creatief proces: oriënteren, onderzoeken experimenteren en uitvoeren.  

Over Wies Bloemen

Wies Bloemen (1956) Nederlandse danseres, choreograaf, artistiek leider en docent, studeerde af aan de Academie Moderne Dans in Amsterdam. Haar werk kenmerkt zich door een zoektocht naar haar eigen taal, waarbij dans, zang, muziek, tekst en beeld worden geïntegreerd. Zonder zich te storen aan de mening van mensen, is deze veelzijdigheid en eigenzinnigheid een onderdeel van haar werk en is dit terug te zien in de voorstellingen.  

Wies Bloemen begon in 1982 met voorstellingen voor volwassenen en richtte in 1990 Danstheater AYA op. In 1996 verlegde ze haar aandacht naar een jonger publiek. Sindsdien heeft Wies Bloemen met succes zo’n 60 spraakmakende danstheatervoorstellingen gemaakt voor jeugd en jongeren. 

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.