13 apr 2023

Netwerkbijeenkomst vo: Amersfoort Ontketent!

Deze bijeenkomst draait om het slavernijverleden van Amersfoort, en de verbinding met VO-(cultuur-)educatie. De locatie is de Volmolen, een historische katoendrukkerij die een belangrijke rol speelde in het slavernijverleden van Amersfoort.

Informatie
Datum
13 april 2023 - 13 april 2023

Amersfoort Ontketent: Het slavernijverleden van Amersfoort

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de Trans-Atlantische slavernij werd afgeschaft. Op 1 juli, tijdens Keti Koti, wordt dit herdenkingsjaar ingeluid. In 2023 worden er in Amersfoort allerlei activiteiten in het kader van slavernijverleden georganiseerd, onder de noemer ‘Amersfoort Ontketent’.

Tijdens de bijeenkomst zullen de plannen voor dit jaar gepresenteerd worden en leggen we de link tussen het slavernijverleden in Amersfoort en cultuureducatie binnen het VO. Wat houdt het slavernijverleden in Amersfoort in? Hoe ga je als docent met dit thema om, en waar vindt je de verbinding tussen het slavernijverleden en de leerling van nu? Aan welke projecten kun je dit jaar deelnemen? Daar kom je in ons programma achter.

Dit is wat je kan verwachten:

  • Een introductie over het herdenkingsjaar slavernijverleden en ‘Amersfoort Ontketent’
  • Voorbeelden van educatieprojecten die dit jaar plaatsvinden door verschillende culturele partners
  • Een wandeling met bezoek aan een locatie die een rol speelt in het Amersfoortse slavernijverleden – onderdeel van de Route van Verzoening
  • Een praktisch voorproefje van één van de educatieprogramma’s

Verwacht een dynamische bijeenkomst waarin je inspiratie en kennis opdoet, en waarin we creatief aan de slag gaan. Naast kunstvakdocenten zouden we ook graag docenten geschiedenis en maatschappijleer of burgerschap verwelkomen en deel laten nemen.

Naast kunstvakdocenten verwelkomen we ook graag docenten geschiedenis, maatschappijleer of burgerschap. Attendeer dus vooraal collega’s op deze bijeenkomst!  

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 13 april
  • Tijd: 15:00 - 17:30 uur
  • Locatie: De Volmolen, Plantsoen Noord 2, Amersfoort
  • Toegang: gratis

Beeld: Johan Evers

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.