Inspiratie

Interview met Sanne Linders

adviseur primair onderwijs

Sanne Linders

Sanne studeerde Cultuurwetenschappen en is gespecialiseerd in cultuur en literatuur voor de jeugd. Bij Stichting Méér Muziek in de Klas en als jeugdspecialist bij de bibliotheek deed ze veel ervaring op in het werken met scholen. Ze was onder andere verantwoordelijk voor de deskundigheidsbevordering van leerkrachten en ontwikkelde en organiseerde bij de bibliotheek activiteiten en lesprogramma’s voor het basisonderwijs op het gebied van leesbevordering, mediawijsheid, kunst en cultuur.

“Ik zorg ervoor dat scholen veel te kiezen hebben”
Sanne Linders

Mix tussen maken en meemaken

Bij NEOS is Sanne verantwoordelijk voor het programma Kunstkeien, een gesubsidieerd cultuureducatieprogramma voor basisscholen in Amersfoort. Ze vertelt: “Kunstkeien is het eerste ambitieniveau binnen Cultuureducatie met Kwaliteit. Het is een keuzemenu waarin leerlingen kunstlessen krijgen en culturele instellingen en voorstellingen bezoeken. Bij het samenstellen van het programma van Kunstkeien zorg ik dat er voor de scholen veel te kiezen is en alle kunstdisciplines vertegenwoordigd zijn. Ik vind het mooi als er een mix ontstaat tussen ‘maken’ en ‘meemaken’.”

Door steeds in gesprek te blijven met scholen is Sanne goed op de hoogte van de activiteiten die aanslaan en gewaardeerd worden. Hoewel Kunstkeien een aanbodgericht programma is, speelt ze op die manier in op de behoefte van scholen.

Mooie samenwerkingen

Sanne is altijd op zoek naar interessante samenwerkingen. Daarvoor gaat ze met culturele instellingen in gesprek over bestaand en nieuw aanbod. Dit schooljaar is er bijvoorbeeld een mooie samenwerking ontstaan tussen NEOS, de bibliotheek en musea in de stad rond het thema van de Kinderboekenweek. Daarin komt ook haar passie voor jeugdliteratuur naar voren. “Ik vind het belangrijk dat leerlingen ontdekken wat een mooi verhaal met je kan doen. Scholen kunnen in ons gezamenlijke Kinderboekenweek-aanbod niet alleen kiezen voor workshops op school, maar ook voor activiteiten in Amersfoortse musea. Een aantal musea ging enthousiast aan de slag met het thema van de Kinderboekenweek en ontwikkelde mooie activiteiten naar aanleiding van een prentenboek.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.