Inspiratie

VACATURE Adviseur/Projectleider primair onderwijs

Als adviseur/projectleider primair onderwijs ben je verantwoordelijk voor binnenschoolse cultuureducatie-programma’s. Je organiseert activiteiten binnen het programma Cultuureducatie met Kwaliteit en adviseert scholen op het gebied van cultuuronderwijs. Daarnaast ben je betrokken bij de organisatie van netwerkbijeenkomsten en trainingen.

ICC cursus Amersfoort

NEOS is een onafhankelijk expertisecentrum voor cultuuronderwijs. Met advies, programma’s, trainingen en netwerkactiviteiten versterken wij scholen en organisaties uit Amersfoort en omgeving in hun culturele aanbod voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar. Binnen op maat gemaakte trajecten begeleiden we onze relaties in het verbeteren van cultuuronderwijs, met als streven dat zij na afloop van onze samenwerking grotendeels zelf de regie kunnen voeren. In de uitvoering werken we samen met culturele aanbieders. NEOS valt formeel onder Stichting Scholen in de Kunst, maar opereert onafhankelijk, voert een eigen naam en werkt transparant vanuit een eigen visie en missie.

NEOS bereikt in de stad Amersfoort circa 45 basisscholen en 20 scholen voor voortgezet onderwijs en heeft een nauwe samenwerkingsrelatie met MBO Amersfoort. In Leusden bedient NEOS alle 14 basisscholen.

We zoeken een

Adviseur/Projectleider primair onderwijs

(1 of 2 dagen per week | 0,2 – 0,4 fte)

Wat ga je doen?

De adviseur/projectleider primair onderwijs is verantwoordelijk voor binnenschoolse cultuureducatie-programma’s in het basisonderwijs. Een groot deel van de werkzaamheden bestaat uit het organiseren van activiteiten binnen het programma Cultuureducatie met Kwaliteit en advisering van scholen op het gebied van cultuuronderwijs. Daarnaast ben je betrokken bij de organisatie van netwerkbijeenkomsten en trainingen voor verschillende doelgroepen zoals leerkrachten en docenten uit het onderwijs en creatieve professionals.

Wie zoeken wij

 • Adviseur: je adviseert (brede) scholen vanuit jouw brede ervaring en kennis op het gebied van cultuuronderwijs. Je hebt bewezen adviesvaardigheden, je kunt zowel vanuit de inhoud als het proces denken, bent een goed luisteraar en kunt de juiste vragen stellen.
 • Programmamaker: je stelt maatwerkprogramma’s samen in coproductie met de school, je kunt de specifieke vraag van de school vertalen naar cultuureducatie-programma’s en weet hierbij verbindingen te leggen met andere leerdomeinen, schoolprofielen en – concepten en de wijk.
 • Makelaar: je maakt een match tussen het culturele aanbod in Amersfoort en Leusden en de specifieke wensen van de school. Je vertegenwoordigt alle kunst- en cultuurdisciplines en alle culturele partijen in de stad en bent dus breed georiënteerd.
 • Organisator: je voert verschillende taken naast elkaar uit en bent stressbestendig.
 • Acquisitie: je weet scholen te overtuigen van het belang van cultuuronderwijs. Je weet hen (door middel van acquisitie) over te halen om deel te nemen aan onze cultuureducatie-programma’s en zo een groter (scholen)bereik te creëren.
 • Relatiebeheerder: je bent in staat je snel het Amersfoortse en Leusdense culturele veld eigen te maken en contacten met scholen te leggen en te onderhouden.
 • Projectmatig werken: je hebt ervaring in het leiden van grotere projecten, je kunt een begroting maken en goed plannen. je stelt jezelf realistische doelen en communiceert rondom projecten.
 • Communicatief: je vindt het logisch om met je teamleden te sparren en te overleggen en klanten bijtijds en zorgvuldig over zaken te informeren, zowel schriftelijk als mondeling.

Je bent goed bekend met het primair onderwijs en bij voorkeur ook met de welzijns- en sportsector en kinderopvang. Je hebt bij voorkeur een afgeronde kunstvakopleiding of gelijkwaardig en pedagogisch/didactische kennis. Een Master Kunsteducatie is een pré. Je wordt enthousiast van buiten de kaders denken en een creatieve aanpak van cultuuronderwijs en weet hiervoor ook draagvlak te creëren bij verschillende partijen.

Wat bieden wij

 • Een afwisselende en uitdagende baan met veel variatie. Je kunt flexibel werken binnen een jaartaaksysteem waarbij we uitgaan van een baanomvang van 20% - 40%.
 • In verband met vervanging een functie van 3 oktober 2022 tot en met 31 december 2022. Bij gebleken geschiktheid en beschikbare subsidies is er mogelijk uitzicht op verlenging van het contract.
 • Het salaris is conform cao Kunsteducatie schaal 10 (minimaal € 2.956 - maximaal € 4.471) en afhankelijk van je werkervaring. De arbeidsvoorwaarden bevatten onder andere een goede verlofregeling, pensioenregeling, studiefaciliteiten en collectieve zorgverzekering.
 • Een enthousiast en gedreven team van professionals.
 • Een verantwoordelijke functie in een dynamische organisatie.

Sollicitatieprocedure

Geïnteresseerden sturen uiterlijk vrijdag 2 september een sollicitatiebrief voorzien van cv per e-mail naar Annette van der Ham (manager P&O), via hr@scholenindekunst.nl)

Vragen kunnen vanaf maandag 22 augustus gesteld worden aan Tanja Kerkvliet (hoofd NEOS), via tanja@neoscultuuronderwijs.nl

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 15 en vrijdag 16 september 2022. Een mogelijk tweede gespreksronde vindt plaats op vrijdag 23 september 2022.

Ervaring en kennis passend bij de functie is bepalend voor de selectieprocedure. We onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie en streven naar een diverse samenstelling van ons team. Woonachtig in de regio Utrecht/Amersfoort is een pré.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.