primair onderwijs

Cultuureducatie met Kwaliteit op ’t Palet

’t Palet is een Openbare Daltonschool in Leusden met vijftien groepen en 375 leerlingen. Cultuureducatie is een essentieel onderdeel binnen het curriculum. De school neemt deel binnen het programma Cultuureducatie met Kwaliteit.

't Palet Amersfoort
Contactgegevens
Willem Alexanderhof 6
3832 JN Leusden
paletleusden.nl

Cultuuronderwijs en 't Palet

De leerlingen van ’t Palet krijgen verschillende kunstdisciplines aangeboden van een kunstvakdocent, zoals theater en muziek. Binnen deze disciplines worden verschillende vaardigheden aangeleerd die goed aansluiten bij de Daltonpijlers: verantwoordelijkheid, zelfvertrouwen, samenwerken en reflectie.

NEOS organiseert naast kunstvaklessen ook teamtrainingen voor de leerkrachten op ’t Palet. Zo worden zijn vaardiger in het zelf geven van kunstvaklessen. Bijvoorbeeld bij de teamtraining theater kregen de leerkrachten de opdracht om vanuit hun zomervakantieherinneringen, stilstaande beelden (tableaus) te maken en deze in een kort foto-verhaal aan elkaar te presenteren. Dit zijn praktische oefeningen die zij daarna makkelijk kunnen uitvoeren in de klas.

Alle leerlingen van ’t Palet gaan dit schooljaar naar het Mondriaanhuis in Amersfoort. Ook gaan ze een theatervoorstelling beleven. Omdat het niet altijd mogelijk is om met de klas naar een theater toe te gaan, worden er ook voorstellingen geprogrammeerd op de school – in de speelzaal.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.