VACATURE Adviseur Communicatie NEOS

NEOS is een onafhankelijk expertisecentrum voor cultuuronderwijs. NEOS ondersteunt scholen en andere organisaties bij het vormgeven van hun cultuuronderwijs. We richten ons hierbij op de jeugd van 0-23 jaar en zijn actief in het onderwijs, de kinderopvang en in de buurt. In de uitvoering werken we samen met cultuuraanbieders. Binnen de NEOS Academie bieden we onderwijs- en creatieve professionals netwerkbijeenkomsten en scholing. NEOS valt formeel onder Stichting Scholen in de Kunst, maar opereert onafhankelijk, voert een eigen naam en werkt transparant vanuit een eigen visie en missie.   

WIJ ZOEKEN EEN

Adviseur Communicatie  (3 dagen per week |0,6 fte) 

WAT GA JE DOEN?

De adviseur communicatie is verantwoordelijk voor de communicatiestrategie en de corporate identity van NEOS, experts in cultuuronderwijs. Uitgangspunt bij de werkzaamheden is een duidelijke profilering van de relatief nieuwe organisatie en het zichtbaar maken van de vele activiteiten die NEOS initieert en uitvoert.

Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het up-to-date houden van de externe communicatiestrategie van NEOS Cultuuronderwijs. Je implementeert en vertaalt deze strategie naar concrete activiteiten en bent medeverantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Je werkt hierin nauw samen met de contentmedewerker.

WIE ZOEKEN WIJ?

We zijn op zoek naar een zelfstandige en creatieve collega die zowel hands-on als strategisch te werk gaat. Met jouw strategische kennis weet jij sterke concepten voor NEOS te ontwikkelen die de positionering en naamsbekendheid van NEOS in het werkveld versterken. Jouw creativiteit komt tot uiting in de uitvoering hiervan. Hierbij heb je aandacht voor de verschillende doelgroepen die NEOS bedient.

 • Je adviseert de organisatie op het gebied van interne en externe communicatiestrategie. Je bent een goed luisteraar, weet de juiste vragen te stellen en bent betrokken bij inhoud en proces.
 • Je vertaalt de communicatiestrategie naar concrete communicatie-acties en de inhoud naar passende content.
 • Je neemt initiatief, haalt informatie op bij collega’s en zoekt passende kanalen om de doelgroep van passende informatie te voorzien.
 • Je bent in staat je snel het Amersfoortse culturele en onderwijsveld eigen te maken en contacten te leggen met (brede) scholen, cultuuraanbieders, kinderopvangorganisaties et cetera.
 • Je bent verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van de NEOS websites en werkt hierbij samen met onze SEO/SEA specialist.
 • Je bent eindverantwoordelijk voor de sociale mediakanalen van NEOS Cultuuronderwijs en stuurt hierbij de contentmedewerker aan.
 • Je begeleidt de ontwikkeling en productie van diverse communicatie uitingen. Je werkt hierbij samen met de vormgever van NEOS.
 • Je beheert onze beeldbank waar adviseurs van NEOS uit kunnen putten. Je werkt hierbij samen met onze fotografe die bekend is met NEOS.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie.

Je hebt affiniteit met kunst en cultuur in verschillende domeinen als (brede) scholen, kinderopvang en welzijn. Je hebt een relevante Hbo-opleiding, bijvoorbeeld communicatie, journalistiek of vergelijkbaar. Je wordt enthousiast van buiten de kaders denken en een creatieve aanpak van cultuuronderwijs en weet dit zichtbaar te maken in de stad. Je draait je hand niet om voor het werken met een CMS systeem en Microsoft office.

WAT BIEDEN WIJ?

 • Een afwisselende en uitdagende baan met veel variatie. Je werkt 24 uur per week binnen een flexibel jaartaaksysteem.
 • Een functie van 1 juni 2024 (of zoveel eerder als mogelijk) tot en met juni 2025. Bij gebleken geschiktheid is er uitzicht op verlenging van de werkzaamheden.
 • Je werkt in loondienst. Het salaris is conform cao Kunsteducatie schaal 9 (minimaal € 3.073 – maximaal € 4.630 o.b.v. 36 uur) en afhankelijk van je werkervaring. De arbeidsvoorwaarden bevatten onder andere een goede verlofregeling, pensioenregeling, studiefaciliteiten en collectieve zorgverzekering.
 • Een enthousiast en gedreven team van professionals.

SOLLICITATIEPROCEDURE

Geïnteresseerden sturen uiterlijk vrijdag 15 maart 2024 een sollicitatiebrief voorzien van cv per e-mail naar Tanja Kerkvliet (Hoofd NEOS Cultuuronderwijs), via solliciteren@neoscultuuronderwijs.nl.

Vragen kunnen gesteld worden aan Tanja Kerkvliet (hoofd NEOS), via tanja@neoscultuuronderwijs.nl.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 28 en vrijdag 29 maart 2024. De tweede gespreksronde vindt plaats op donderdag 4 en vrijdag 5 april 2024.

Ervaring en kennis passend bij de functie is bepalend voor de selectieprocedure. We onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie en streven naar een diverse samenstelling van ons team. Woonachtig in de regio Utrecht/Amersfoort is een pre.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.