10 okt 2022

Netwerkbijeenkomst vo

Een leerzame en gezellige middag waar je met vakgenoten praktische en toepasbare vaardigheden ontwikkelt voor het cultuuronderwijs.

Informatie
Aanbod voor
VO
Datum
10 oktober 2022 - 10 oktober 2022

Ruim 80% van de jongeren maakt zich zorgen om het klimaat, terwijl maar 23% echt duurzamer leeft. Hoe kunnen we jongeren op een creatieve manier aanzetten tot duurzamer gedrag? Dit is het thema van de Netwerkbijeenkomst vo van NEOS Cultuuronderwijs op 10 oktober. Meld je aan voor een inspirerende bijeenkomst voor docenten vo, culturele aanbieders en creatief professionals.

Deze actieve en creatieve middag staat geheel in het teken van Disposable Art, een creatieve visie op duurzaamheid. We gaan in gesprek met Inez de Zwart, production designer en oprichter van de Upcycle Studio, en Imke van de Venne, eigenaar WOOD you reCYCLE. Ook gaan de deelnemers zelf experimenteren met recyclebaar materiaal.

De middag start met een lezing van Inez de Zwart over plastic recycling. Inez: ‘Plastic is een grondstof die nooit vergaat en niet in ons milieu thuishoort. Juist omdat het niet kapot kan, is het een hele waardevolle grondstof. Het is namelijk heel goed te recyclen en om te zetten naar unieke, circulaire producten.’

In de daaropvolgende workshop doorloop je jouw eigen creatief proces. Je experimenteert met diverse technieken en materialen, zoals plastic, hout, fietsonderdelen. Zo dragen we bij aan de circulaire economie. Je krijgt tips en tricks over hoe je zelf met jongeren aan de slag kunt gaan met duurzaamheid en hergebruik. Ook geven we voorbeelden van projecten over duurzaamheid die je kunt boeken voor jouw klas of school.

Info

  • Datum: maandag 10 oktober
  • Tijd: 15:00 – 17:30 uur
  • Locaties: MBO Amersfoort en Circulaire Stadswerkplaats
  • Toegang: Gratis

Programma

  • 15.00: Inloop bij MBO Amersfoort, Leusderweg 30-34, Auditorium 0.18
  • 15.15: Start door NEOS Cultuuronderwijs en lezing door Inez de Zwart
  • 15.55: Wandeling naar de Circulaire Stadswerkplaats, Miereveldstraat 72, Amersfoort
  • 16:00: Workshop Disposable Art door Inez de Zwart en Imke van de Venne
  • 17.15: Afsluiting met pizza!

Dus wil je in het cultuuronderwijs meer bezig zijn met duurzaamheid? Wil je inspiratie opdoen over hoe je dit creatief kunt inzetten? Kom dan zeker naar deze Netwerkbijeenkomst. We kijken uit naar een gezellige en leerzame middag.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.