Opvanglocatie

Wollig

Wat zie je als je naar boven kijkt? Wat ontdek je in de wolken? En kun je die wolken ook voelen? Wollig is een spel met plukjes wol, wolken, verstilling, zachtheid en de aandacht verleggen naar boven.

Informatie
Aanbod voor
jr
Locatie activiteit

Opvanglocatie

Wanneer

n.t.b.

Duur

45 minuten

Deelnemers

16

Bekijk later opnieuw
Delen
 • Kunstenaar: Boaz en Florien
 • Performance: Wollig, drama
 • Materialen: verschillende gekleurde wol
 • Zintuigen: kijken, bewegen, van vorm veranderen

Over deze Kleintjekunst performance

We zijn vaak naar beneden en naar beneden gericht, in gedachten verzonken. Heb je nog door wat er boven je afspeelt? Heel hoog in de lucht is een onderzoek waarbij peuters ervaren wat je ontdekt als je iets van onderen bekijkt, via een spel waarin ze in aanraking komen met zachte wol. Wat kan wol allemaal zijn? Ze gaan zelf op ontdekkingstocht met de zachte plukken wol die steeds van vorm veranderen als ze steeds opnieuw gevoeld, vervormt of weggeblazen worden. Wol kan uit elkaar gaan en weer in elkaar getrokken worden.

Kinderen leren het materiaal op nieuwe manieren te gebruiken. Ze vormen de wol opnieuw. Ze pluizen het, laten het zweven, gooien, glijden, wikkelen, trekken, vergroten en verkleinen het. Ze leren dat hoe hard je wol ook gooit, het altijd zacht zal landen en dat het kan kriebelen en hoeveel je ervan kan tillen omdat het zo licht is.

‘Op een dag kijk je omhoog. In gedachten verzonken blijf je denken. Wat zocht ik nou? Het is hier in de buurt. Hee daarboven. Was dat het? Heel hoog in de lucht. Ja, daar. Nee daar, zeg ik toch. Een druppel, een wolk, een schaap, een kever, vogelpoep, een blad, de maan, een raket en een mug. ‘Heel hoog in de lucht. Dat is wat ik zocht.’

Hoe begin je?

Maak zoveel mogelijk ruimte in het lokaal. De kinderen mogen in een halve cirkel op de grond zitten.

Wat is jouw rol als pedagogisch medewerker?

Begeleid de kinderen met al je aandacht en al je zintuigen. Wat zie je gebeuren bij de kinderen? Wat horen ze of voelen ze? Welke geluiden maken ze? Hoe bewegen ze? Wat zeggen ze? Probeer zelf geen woorden te geven, kijk goed en reageer het liefste non-verbaal, door de handelingen van kinderen te spiegelen.

Kinderen leren…

 • de relatie tussen beweging en beeld verkennen
 • dat iets van vorm verandert door te bewegen
 • aandachtig te kijken en hun ogen te oefenen
 • mee durven doen
 • werken aan een onderzoekende en open houding
 • motoriek en fijngevoeligheid te ontwikkelen voor het materiaal wol

Kleintjekunst performance boeken? 

De performance van Boaz en Florien is een van de vijf Kleintjekunst performances die NEOS aanbiedt. Meer informatie of een performance boeken? Hieronder meer informatie:

 • De kunstenaars spelen hun performance minimaal tweemaal per boeking. De tweede performance wordt op dezelfde locatie of op een locatie in de buurt gespeeld. We houden hiermee rekening in het maken van de offerte.
 • De duur van de performance is circa 45 minuten. We plannen de performances één uur om zeker te zijn dat alles klaar staat en opgeruimd is binnen dit tijdblok.
 • Richtprijs is 200 euro voor twee performances
 • Aan de hand van de planning en beschikbare kunstenaar gaan we kijken welke performance op jouw locatie uitgevoerd kan worden.

Heb je interesse in een Kleintjekunst performance stuur dan een e-mail naar team@neoscultuuronderwijs.nl. Op basis van de beschikbaarheid van de kunstenaars plannen we een van de performances in op jouw locatie.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.