Training Cultuurcoordinator Voortgezet Onderwijs

Samen met Cultuur & School Utrecht organiseert NEOS jaarlijks de training Cultuurcoördinator Voortgezet Onderwijs. Vijf inspirerende bijeenkomsten boordevol kennis en vaardigheden voor goed cultuuronderwijs. Lees meer op deze pagina en schrijf je in.

NEOS Netwerkbijeenkomst mbo Mondriaanhuis

Training Cultuurcoördinator Voortgezet Onderwijs — Vijf inspirerende bijeenkomsten boordevol kennis en vaardigheden voor goed cultuuronderwijs op school.

Als cultuurcoördinator heb je hart voor kunst, erfgoed en media en ben jij de spil op het gebied van kunst en cultuur op school. Wil jij jezelf ontwikkelen in deze rol? Dan is deze compacte training Cultuurcoördinator Voortgezet onderwijs op jouw lijf geschreven!

De training Cultuurcoördinator Voortgezet onderwijs is geschikt voor docenten met een coördinerende taak. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten, die steeds plaatsvinden op een andere culturele locatie. Tijdens de bijeenkomsten ga je praktisch aan de slag en krijg je alle tools in handen om het cultuuronderwijs op jouw school naar een hoger plan te tillen. Naast een hands-on en direct inzetbaar eindproduct, rond je de training af met een landelijk erkend certificaat van LKCA dat je kunt opnemen in je lerarenportfolio!

Data & info

Schooljaar 2024-2025

Data en aanmelden
‘Wie ben ik als cultuur coördinator, wat is mijn drijfveer?’ En: ‘waar zie ik kansen en mogelijkheden om het cultuuronderwijs op mijn school naar een hoger plan te tillen? Allemaal vragen waar we mee aan de slag gaan tijdens de training.
Femke Saher
Adviseur Voortgezet Onderwijs

Werken aan een beroepsproduct

Je werkt op basis van jouw ontwikkelvraag toe naar een eigen beroepsproduct. Denk hierbij aan een beleidsplan op het gebied van cultuureducatie, een gezamenlijke uitgewerkte leerlijn, of een binnen de school opgezette structuur waarbij leerlingen meer zeggenschap hebben. Je past de theorie dus direct toe in jouw werkpraktijk.

Tijdens de training:

 • Werk je aan je persoonlijke ontwikkeling als cultuurcoördinator 
 • Vergroot je je kennis over trends en ontwikkelingen in cultuureducatie 
 • Ontwikkel je cultuurbeleid voor je eigen school rondom jouw beroepsproduct 
 • Krijg je inzicht in randvoorwaarden zoals geld, tijd en middelen 
 • Leer je hoe je het eigenaarschap bij collega’s, teams en directie kunt verhogen 
 • Bouw je een netwerk op van collega’s van andere scholen 
 • Vergroot je je netwerk van (lokale) culturele instellingen en samenwerkingspartners

Eindpresentaties & certificering 

Tijdens de laatste bijeenkomst presenteren de deelnemers hun eigen beroepsproduct en blikken we samen terug op de training. Aan het eind van deze bijeenkomst ontvangen de deelnemers hun door het LKCA erkend certificaat Cultuur Coördinator Voortgezet Onderwijs. 

Kosten

Ben je docent in het voortgezet onderwijs in Amersfoort of Utrecht? Dan kun je deze CCVO training van NEOS Cultuuronderwijs en Cultuur en School Utrecht kosteloos volgen. 

Hoeveel tijd kost het?

Voor de hele training moet je rekenen op 40 uur, waarvan 20 contacturen (deels coaching gesprekken) en 20 uren zelfstudie. Vooraf krijg je een persoonlijk intakegesprek. In dat gesprek brengen we samen jouw leerdoelen en wensen in kaart, vanuit jouw organisatie. Voor de live bijeenkomsten geldt een aanwezigheidsplicht van 75%. Bij de eerste en de laatste bijeenkomst – waarbij de eindpresentaties worden gehouden en certificering zal plaatsvinden – is aanwezigheid verplicht.  

Praktische informatie

 • De training wordt gegeven door Pelle van den Berg (Cultuur & School Utrecht) en Femke Saher (NEOS Cultuuronderwijs).
 • De bijeenkomsten vinden plaats op: donderdag 3 oktober 2024, 14 november 2024, 16 januari 2025, 6 maart 2025 van 12:3- tot 17:00 uur. en 17 april 2025.
 • Op 17 april 2025 sluiten we de training op een feestelijke locatie af van 15.00-18.00 uur. Deelnemers ontvangen dan hun certificaat. Gasten zijn hierbij van harte welkom!
 • De bijeenkomsten worden gehouden op inspirerende culturele locaties afwisselend in Utrecht en Amersfoort; exacte locaties volgen.  

Schrijf je in

training cultuurcoördinator voortgezet onderwijs

Nieuwsgierig naar de training?

Lees de terugblik op de eerst bijeenkomst in februari 2024

Lees het artikel

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.