Op school, De Lieve Vrouw

Film speciaal

Een filmprogramma speciaal aangepast aan de behoeften en wensen van je klas! Samen met een ervaren gastdocent duiken de leerlingen in de wereld van film. Zowel op school als in het filmtheater. Deze activiteit is een onderdeel van de Programmalijn Media.

Informatie
Aanbod voor
sbo
po
Locatie activiteit

De Lieve Vrouw

Wanneer

Op aanvraag

Duur

3x 60 minuten en 90 minuten

Deelnemers

Maximaal 30 leerlingen

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met onze adviseurs.

Film speciaal

 • Soort les: Lessenserie op school en bezoek filmtheater
 • Aanbieder: De Lieve Vrouw
 • Discipline: Filmeducatie
 • Locatie: De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 in Amersfoort
 • Leerjaar: Groep 1 t/m 8
 • Begeleiders: Minimaal 1 begeleider per 10 leerlingen
 • Kosten: Vanaf €350 per groep
 • Tijdsduur:
  3 tot 5 x 60 min. op school
  90 min. bezoek filmtheater

Film Speciaal bestaat uit 3 tot 5 lessen op school waarbij bijzondere, grappige en toegankelijke korte films bekeken worden. Van de nieuwste prijswinnende animatiefilms, tot films van wel 100 jaar oud.

Aan de hand van creatieve doe- en kijkopdrachten praten leerlingen over wat ze zien, wat film met ze doet, hoe het gemaakt is en ze ontdekken het verschil tussen films van vroeger en nu. Als uitsmijter bezoekt de hele klas aan het einde van de lessenreeks filmtheater De Lieve Vrouw. Samen met de gastdocent bekijken leerlingen de mooiste korte films op het witte doek. Deze lessenreeks is ontwikkeld in nauwe samenwerking met twee speciaal onderwijs scholen.

Er is bewust gekozen voor een reeks aan lessen zodat leerlingen de gastdocent leren kennen en andersom. De gastdocent heeft tevens ruime ervaring met speciaal onderwijs.

Programmalijn Media

Deze activiteit is een onderdeel van de Programmalijn Media. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.