De Lieve Vrouw, Het Medialab

Filmmakers: je eigen film maken

Onder begeleiding van een filmprofessional maken leerlingen hun eigen korte fictiefilm. Na afloop beleven ze de première van hun film op het grote doek.

je eigen film maken
Informatie
Aanbod voor
sbo
po
Locatie activiteit

Het Medialab en De Lieve Vrouw

Wanneer

Op aanvraag

Duur

210 minuten (workshop + filmvertoning)

Deelnemers

1 klas

Bekijk later opnieuw
Delen
Primair onderwijs NEOS Cultuuronderwijs aanbod
Heb je een vraag?

Neem contact op met onze adviseurs.

Je eigen film maken

Hoe wordt een film gemaak? Welke rollen komen daarbij kijken? En hoe vertel je een verhaal? Om dat te ontdekken maken leerlingen hun eigen korte fictiefilm, onder leiding van een filmprofessional.

Na een introductie gaan leerlingen in het Medialab van Bibliotheek Eemland aan de slag. Ze beginnen met het maken van een storyboard, om daarna hun film te maken. In dat proces leren ze over de verschillende rollen (camera, regie, acteur) en kiezen welke rol ze zelf willen aannemen.

Als kers op de taart gaat hun film ook in première op het grote doek van De Lieve Vrouw. En na afloop krijgen leerlingen hun zelfgemaakte film digitaal ‘mee naar huis’.

Leerdoelen

Kennismaken met basis filmvaardigheden (kadrering en perspectief) en het beoefenen van verschillende filmrollen (camera, acteur, regisseur), samenwerken, reflecteren op het maakproces en eindproduct van jezelf en elkaar, luisteren naar de mening van anderen.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.