Creatieve leskaarten voor de kinderopvang

Ga aan de slag met cultuuronderwijs op jouw groep

Dansen, knippen, zingen en muziek maken zijn activiteiten die peuters op allerlei manieren kunnen helpen bij de ontwikkeling. Denk aan grove en fijne motoriek, sensomotorische ontwikkeling en sociale vaardigheden als samenwerken en op je beurt wachten. Deze activiteiten doen een beroep op de fantasie en creatieve vaardigheden van het jonge kind. Ook dragen kunstzinnige activiteiten bij aan de taalontwikkeling. Om deze kunstvormen nog makkelijker onder de aandacht te brengen op de speelleergroep ontwikkelde NEOS een serie leskaarten.

De leskaarten zijn onderverdeeld in verschillende kunstvormen. Zo is is er een serie gericht op muziek, een serie gericht op beeldende vorming en wordt er momenteel achter de schermen hard gewerkt aan een serie voor dans.

Leskaarten Muziek

De muziekkaarten gebruik je bij je speelleergroep om een muziekmoment of muziekles te geven. De kaarten zijn onderverdeeld in opwarmen, themakaarten en afsluitkaarten. Door meerdere kaarten achter elkaar te gebruiken, ontstaat een les met een duidelijk begin en eind. Zet de kaarten in bij een kort moment om een thema kracht bij te zetten, of geef een muziekles met een kop en een staart.

Leskaarten Beeldend

Bij knutselen met peuters staat niet het eindproduct, maar juist het proces centraal. Knippen, rollen, proppen en scheuren stimuleren de motorische vaardigheden. Niet alleen iets goed kunnen, maar ook het experiment staat centraal in de leskaarten. Hoe voelt wol, papier-maché pulp of zand en lijm? De tactiele sensatie van jonge kinderen helpt hen om de wereld om hen heen te ontdekken en beter te begrijpen. De leskaarten beeldend bestaan uit ontdekkaarten en vaardigheden, en ze bevatten  ideeën voor de pedagogisch medewerker om een kunstactiviteit te geven rondom een thema.  We geven je suggesties voor een materialenlijst zodat je altijd direct kunt starten met beeldende vorming op de speelleergroep.

Leskaarten Dans

Momenteel zijn we hard aan het werk met de danskaarten. We verwachten deze voor de zomervakantie beschikbaar te hebben.

Bestel nu jouw favoriete serie leskaarten

De leskaarten zijn vanaf nu exclusief bij NEOS te bestellen.
De kaarten zijn gedrukt op hoogwaardig onscheurbaar papier en verpakt in een luxe bewaardoos waarmee je de kaarten gemakkelijk bij elkaar houdt.

Kosten

De doosjes met leskaarten bedragen 43 euro per doosje of 39 euro per doosje bij afname van 2 of meer stuks. Verzenden van de doosjes bedraagt 7,50 euro of komt te vervallen wanneer je de doosjes komt afhalen in het Eemhuis (Amersfoort).
Bestellen doe je gemakkelijk door een e-mail te sturen naar team@neoscultuuronderwijs.nl. Geef in de mail aan welke serie je wenst te ontvangen plus je adres- en factuurgegevens en we zorgen dat de leskaarten zo spoedig mogelijk jouw kant op komen.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.