De Lieve Vrouw

Film kijken

Film kijken met met inleiding en nagesprek. Welke 'trucs' gebruikte de filmmaker en wat is de boodschap van de film? Verdiep de kijkervaring van je leerlingen met een inleiding en nagesprek. Deze workshop is een onderdeel van de Programmalijn Media.

film kijken met inleiding en nagesprek
Informatie
Aanbod voor
sbo
po
Locatie activiteit

De Lieve Vrouw

Wanneer

Op aanvraag

Duur

60 tot 120 minuten

Deelnemers

Maximaal 30 leerlingen

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met onze adviseurs.

Film kijken met inleiding en nagesprek

  • Soort: Bezoek filmtheater
  • Aanbieder: De Lieve Vrouw
  • Discipline: Filmeducatie
  • Locatie: De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13,  Amersfoort
  • Leerjaar: Groep 1 t/m8
  • Begeleiders: Minimaal 1 per 10 leerlingen
  • Kosten:€7,50 per leerling
  • Tijdsduur: 60-100 minuten

Welke ’trucs’ gebruikte de filmmaker bij het maken van de film? Waar gaat de film over en wat is de boodschap? Deze vragen komen uitgebreid aan de orde tijdens de inleiding op de film die leerlingen gaan zien. Op deze manier begrijpen ze het medium film op meerdere niveaus. Om de kijkervaring nog verder te verdiepen, krijgen de leerlingen vooraf aan de film een aantal kijkvragen. Tijdens de nabespreking komen deze vragen weer terug.

Wil je deze les goed laten aansluiten bij een vak, thema of een projectweek op school? De Lieve Vrouw denkt graag mee over welke film geschikt is voor de klas.

Leerdoelen

Leerlingen maken kennis met filmische elementen zoals camera, kleur, licht en geluid en hoe die bijdragen aan het verhaal dat de maker wil vertellen. Daarnaast leren ze reflecteren, kritisch kijken, een mening vormen, en zichzelf te uiten.

Programmalijn Media

Deze workshop is een onderdeel van de Programmalijn Media. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.