De Bibliotheek Eemland

Raples

Bibliotheek Eemland is in 2020 gestart met Hiphop in je Bieb. Veel jongeren luisteren kritisch naar de teksten van bekende rappers. Om jongeren zelf te laten ervaren hoe een rap tot stand komt is de samenwerking gezocht met Amersfoortse rappers.

Informatie
Aanbod voor
vo
Locatie activiteit

op school

Wanneer

op aanvraag

Duur

1 uur

Deelnemers

25

Bekijk later opnieuw
Delen
Stephanie Westerhoud
Boek direct

Geïnteresseerd? Schrijf je in!

Bibliotheek Eemland is in 2020 gestart met Hiphop in je Bieb. Veel jongeren luisteren kritisch naar de teksten van bekende rappers. Om jongeren zelf te laten ervaren hoe een rap tot stand komt is de samenwerking gezocht met Amersfoortse rappers. Zij zijn altijd bezig met teksten en muziek en willen jongeren vooral aanmoedigen met hun talenten aan de slag te gaan. Jongeren die lezen lastig vinden, zijn soms verrassend goed in schrijven.

Wie echt wil leren rappen, kan dat natuurlijk het beste leren van de tofste Amersfoortse rappers! Leerlingen krijgen in de klas les van rappers Monnik, LVZY of Della Dix. De rapper vertelt alles over het maken van een rap. Hij laat de leerlingen zien hoe hij werkt en hij zijn teksten schrijft. Tijdens de les helpt de rapper de leerlingen met de eerste stappen bij het maken van een eigen nummer.

Want er komt een hoop kijken bij het maken van je eigen nummer. Hoe kies je een onderwerp? Hoe kom je tot een goede tekst. Wat zit daar in ieder geval in en wat doet dat met je imago. Welke rijmschema’s kan je gebruiken? Hoe vind je de sound die past bij de inhoud en wat zijn de valkuilen? Alle facetten komen voorbij in de les. Hierna gaan de leerlingen alleen of samen aan het werk en worden in het proces begeleid door de rapper.

Leerdoelen

  • talentontwikkeling

Praktische informatie

  • tijdsduur: 1 lesuur
  • locatie: op school
  • maximum aantal leerlingen: 25
  • benodigdheden: een digibord in de klas
  • kosten: op aanvraag

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.