culturele aanbieders

De Bibliotheek Eemland

Denk je aan de bibliotheek, dan denk je aan boeken. Maar loop een vestiging van de Bibliotheek Eemland binnen en je zult verrast zijn. Niet alleen over de grote diversiteit aan bezoekers, want we zijn er letterlijk voor iedereen, maar ook over de verschillende soorten activiteiten die worden georganiseerd.

Educator
Lies Pannevis (primair onderwijs)
l.pannevis@bibliotheekeemland.nl
Openingstijden
op aanvraag
Contactgegevens
Eemplein 71
3812 EA Amersfoort
033 463 1914 info@bibliotheekeemland.nl bibliotheekeemland.nl/

Denk je aan de bibliotheek, dan denk je aan boeken. Maar loop een vestiging van de Bibliotheek Eemland binnen en je zult verrast zijn. Niet alleen over de grote diversiteit aan bezoekers, want we zijn er letterlijk voor iedereen, maar ook over de verschillende soorten activiteiten die worden georganiseerd. Van het Taalhuis, waarbij we mensen met een taalachterstand verder helpen tot aan mooie leesbevorderingsprojecten die we met scholen oppakken. Van een educatieve escaperoom tot een inspirerende lezing met een aansprekende auteur. De bibliotheek is een plek waar je elkaar kunt ontmoeten, waar je wordt geïnspireerd en waar volop ruimte is voor ontwikkeling.

Visie op cultuureducatie

De bibliotheek houdt zich binnen het onderwijs vooral bezig met leesbevordering. De collectie en de expertise van de leesconsulenten worden ingezet om het aanbod op school te verrijken en leerkrachten te ondersteunen. Leesplezier is daarbij een sleutelwoord: kinderen die met plezier lezen, lezen meer en beter en kunnen daardoor beter meekomen bij alle vakken. Ook op het gebied van digitale geletterdheid is de bibliotheek een belangrijke partner voor het onderwijs.

De verschillende educatieve projecten die de Bibliotheek Eemland aanbiedt hebben vaak een raakvlak met cultuureducatie; vanzelfsprekend als dit projecten betreft over literatuur en poëzie, maar ook als het bijvoorbeeld gaat over een kunst(boeken)project voor kleuters, toneellezen of een project over boek & film.
Boeken en verhalen zijn onze belangrijkste cultuurdragers en iedere cultuuruiting begint met een verhaal dat verteld moet worden.

De Bibliotheek Eemland richt zich op alle voorschoolse instellingen, primair onderwijs en voortgezet onderwijs.

Bereikbaarheid

Met het OV bereikbaar via stadsbussen 1, 2, 3, 4, en 76, bushalte Eemplein. Dan ca. vier minuten lopen.
Parkeren bij parkeergarage Eemplein.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.