culturele aanbieders

De Lieve Vrouw

De Lieve Vrouw is een filmhuis en theater in het centrum van Amersfoort, het culturele huis voor film en podiumkunsten. Ieder jaar worden er ongeveer 120 actuele en eigentijdse voorstellingen geprogrammeerd. Daaronder vallen onder andere theater, dans, cabaret, muziek of experiment. In de drie filmzalen worden dagelijks de nieuwste films en documentaires vertoond. De focus daarin ligt vooral op zogenoemde filmhuisfilms.

Educator
Marije Hofland
educatie@lievevrouw.nl
Openingstijden
op aanvraag
Contactgegevens
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
033 422 6555 educatie@lievevrouw.nl lievevrouw.nl

Kunst en cultuur dicht op de huid en op het netvlies, élke dag, is het uitgangspunt van De Lieve Vrouw. Het theater is continu in beweging, mede door kleinschalige en vernieuwende programmering waarmee bezoekers worden geïnspireerd, uitgedaagd of waarin andere perspectieven worden geboden. Anders kijken naar jezelf en naar de wereld. 

Visie filmeducatie

Film is in onze beeldcultuur overal aanwezig. Vooral kinderen en jongeren kijken, maken en delen vaak in hoog tempo. Of het nu gaat om streamingdiensten, sociale media of een bioscoopbezoek. Door middel van film leren jongeren zichzelf, elkaar en de wereld kennen en kunnen ze zichzelf ontwikkelen. Creativiteit en talenten worden geprikkeld door de beeldcultuur. De Lieve Vrouw gaat ervan uit dat onze huidige samenleving gebaat is bij kritische kijkers en creatieve makers. Daarom is het belangrijk deze beeldtaal goed te leren lezen, ‘schrijven’en begrijpen.

Met de filmeducatie programma’s van De Lieve Vrouw leren leerlingen om anders en daardoor ook bewuster naar films te kijken en hierop te reflecteren. De vaardigheden: beleven, verwoorden, reflecteren en onderzoeken, de vier onderdelen van de landelijke doorlopende leerlijn film voor het onderwijs, komen in al onze activiteiten en workshops aan bod.

De programma’s die De Lieve Vrouw aanbiedt of ontwikkelt sluiten altijd aan bij de belevingswereld van kinderen en jongeren die op deze manier hun blik op de (beeld)cultuur en de wereld verruimen. Onze filmprogramma’s zijn gericht op de bovenbouw van het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo.

Kijk op onze website voor ons aanbod of op voor een greep uit de programma’s die we hebben

Bereikbaarheid

Met het OV bereikbaar via stadsbussen 1, 2, 3, 4, en 76, bushalte Stadhuis. Dan ca. vijf minuten lopen.

Parkeren bij parkeergarages St. Jorisplein en Stadhuisplein.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.