culturele aanbieders

Nationaal Monument Kamp Amersfoort

Nationaal Monument Kamp Amersfoort is één van de drie bekendste herinneringscentra in Nederland. Van 1941 tot de bevrijding hebben ongeveer 45.000 mensen korte of langere tijd vastgezeten in dit doorgangs- en strafkamp dat direct onder bevel van de SS stond. Er zaten hier veelal politieke gevangenen.

Educator
Nienke van Hassel
nienke@kampamersfoort.nl
Openingstijden
op aanvraag
Contactgegevens
Loes van Overeemlaan 19
3832 RZ Leusden
033 461 3129 info@kampamersfoort.nl kampamersfoort.nl/

Nationaal Monument Kamp Amersfoort is één van de drie bekendste herinneringscentra in Nederland. Van 1941 tot de bevrijding hebben ongeveer 45.000 mensen korte of langere tijd vastgezeten in dit doorgangs- en strafkamp dat direct onder bevel van de SS stond. Er zaten hier veelal politieke gevangenen. Na de oorlog wilde Amersfoorters de verschrikkingen uit de oorlog zo snel mogelijk vergeten, waarop het kamp werd ontmanteld. In 2004 is er een mooie, bescheiden gedenkplaats gemaakt. Deze gedenkplaats is het symbool voor de herinnering die is teruggebracht.

Herinneren, bezinnen en leren is het motto van de Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort. De stichting is opgericht om niet te vergeten. Of, anders gezegd, om de herinnering levend te houden aan wat zich in de jaren 1940-1945 in en rondom Kamp Amersfoort heeft afgespeeld. Kamp Amersfoort vraagt bezoekers zich te bezinnen op het verleden, om lessen van het verleden door geven aan nieuwe generaties en waar mogelijk parallellen te trekken met hedendaagse ontwikkelingen.

Bereikbaarheid

Met het OV bereikbaar via stadsbus 19, bushalte Laan 1914 de Boskamp. Dan ca. vijf minuten lopen.
Parkeren bij de parkeerplaats is voorbij de wachttoren aan de linkerzijde.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.