culturele aanbieders

Kunsthal KAdE

Kunsthal KAdE is een museum zonder eigen collectie net buiten de stadsmuren van Amersfoort, in het Eemhuis. Drie keer per jaar gaat daar een nieuwe wereld voor je open.

Educator
Maret van Esch & Tess Bonouvrié
educatie@kunsthalkade.nl
Openingstijden
op aanvraag
Contactgegevens
Eemplein 77
3812 EA Amersfoort
033 422 5030 info@kunsthalkade.nl kunsthalkade.nl/

Kunsthal KAdE is een museum zonder eigen collectie net buiten de stadsmuren van Amersfoort, in het Eemhuis. Drie keer per jaar gaat daar een nieuwe wereld voor je open. Actuele kunst en design van over de hele wereld komen dan naar Amersfoort. De ene keer staat een thema centraal; de andere keer is kunst te zien uit een bepaalde periode, kunststroming of land, of van één (inter)nationaal bekende kunstenaar. Voor deze tentoonstellingen leent Kunsthal KAdE kunstwerken van musea, kunstverzamelaars, galeries en van kunstenaars zelf. Soms maken kunstenaars nieuw werk speciaal voor een expositie.

Rondom de tentoonstellingen organiseert Kunsthal KAdE een actief publieksprogramma van rondleidingen, workshops en (kinder)lezingen. In het souterrain van de kunsthal bevindt zicht de KAdEStudio, waar jong en oud zelf kan maken en experimenteren met het thema van de tentoonstelling. De tentoonstellingen van Kunsthal KAdE zitten vaak vol met diverse kunstwerken: van schilderijen tot performances en foto’s, en van sculpturen tot installaties en videokunst. Al deze kunstwerken roepen beelden of ideeën op, laten je ergens over nadenken, maken je nieuwsgierig en brengen je in gesprek.

Visie op cultuureducatie

Kunstwerken zetten je even stil. Ze doen je iets voelen of beleven en laten je nadenken over je kijk op jezelf, op anderen en de wereld om je heen.

Kunsthal KAdE vindt het belangrijk om kinderen en jongeren in contact te brengen met hedendaagse kunst. Om leerlingen ernaar te leren kijken en erover met elkaar in gesprek te gaan. Want door samen te kijken en te verwoorden wat je ziet en beleeft, ontdek je niet alleen meer over het kunstwerk, maar ook over elkaar.

Kunsthal KAdE biedt bij iedere tentoonstellingen rondleidingen voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs en voor alle lagen van het voortgezet onderwijs. Afhankelijk van het onderwerp van de expositie is er ook aanbod voor de onderbouw van het basisonderwijs. Per tentoonstelling wordt er speciaal lesmateriaal ontwikkeld. Voor het basisonderwijs is er vaak een lesbrief om het bezoek mee voor te bereiden in de klas. Voor het voortgezet onderwijs zijn er altijd kunstwijzers waarmee leerlingen de tentoonstelling op eigen gelegenheid kunnen verkennen.

Bereikbaarheid

Met het OV bereikbaar via stadsbussen 1, 2, 3, 4, en 76, bushalte Eemplein. Dan ca. vier minuten lopen.
Parkeren bij parkeergarage Eemplein.
Fietsenrekken op het Eemplein.

Bereikbaarheid

Met het OV bereikbaar via stadsbussen 1, 2, 3, 4, en 76, bushalte Eemplein. Dan ca. vier minuten lopen.

Parkeren bij parkeergarage Eemplein.

Fietsenrekken op het Eemplein.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.