Trainingen

ICC-cursus met certificaat

De Intern Cultuurcoördinator (ICC'er) regelt de cultuurzaken op een basisschool. Hij/zij maakt en implementeert beleid en visie rondom cultuur en zorgt voor schoolbrede inkoop van activiteiten. Heb je interesse om deze rol in jouw school te vervullen als gecertificeerd ICC'er? Meld je dan nu aan voor de ICC-cursus, gegeven in Amersfoort/Leusden door NEOS.

ICC cursus Amersfoort

Wat ga je doen tijdens de ICC-cursus

De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten van circa 3 uur. Tijdens de lessen krijg je bouwstenen om je eigen cultuurbeleidsplan te schrijven. We begeleiden je hierin buiten de lessen. Aan het einde van de cursus heb je dus een document in handen waar jouw school de komende jaren mee kan werken. Daarnaast heb je kennis gemaakt met verschillende culturele aanbieders in Amersfoort en omgeving. Je weet meer over de (mogelijke) financiering van cultuuronderwijs én ben je ambassadeur voor kunst en cultuur op school. Ook besteden we aandacht aan het creëren van draagvlak voor cultuuronderwijs in je team, dat kan je helpen om een structureel cultuurprogramma in jouw school tot bloei te laten komen.
Aan het einde van de ICC-cursus ontvang je een landelijk erkend diploma en ben je gecertificeerd ICC’er.

Voor wie is de ICC-cursus

Deelname aan de ICC-cursus is gratis voor medewerkers van alle basisscholen in Amersfoort en Leusden. Wil je met meerdere collega’s deelnemen, dan is dat ook mogelijk. De cursus staat open voor andere geïnteresseerden, ook als je niet in Amersfoort of Leusden werkzaam bent. Informeer in dat geval naar de kosten. Indien je een specifieke functie in het onderwijs hebt, of bij een aanverwante organisatie werkt, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Lesdata en studiebelasting

De cursus vindt plaats op woensdagmiddagen van 14.30 – 17.30 uur. De studiebelasting is circa 50 uur.

  • 5 oktober 2022
  • 19 oktober 2022
  • 2 november 2022
  • 30 november 2022
  • 25 januari 2023
  • 8 maart 2023
  • 5 april 2023

Elke bijeenkomst vindt plaats op een andere culturele locatie in Amersfoort of Leusden. Schrijf je hier snel in! Na je inschrijving krijg je van ons in september aanvullende informatie en een vragenlijst die je voorafgaand aan de eerste les kunt invullen.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.