Trainingen

ICC-cursus met certificaat

De Intern Cultuurcoördinator (ICC'er) regelt de cultuurzaken op een basisschool. Hij/zij maakt en implementeert beleid en visie rondom cultuur en zorgt voor schoolbrede inkoop van activiteiten. Heb je interesse om deze rol in jouw school te vervullen als gecertificeerd ICC'er? Meld je dan nu aan voor de ICC-cursus, gegeven in Amersfoort/Leusden door NEOS.

NEOS Netwerkbijeenkomst mbo Mondriaanhuis
ICC-Cursus

De ICC-cursus voor 2023/2024 is inmiddels gestart. Interesse in de training en benieuwd wat de mogelijkheden zijn?

Wat ga je doen tijdens de ICC-cursus

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van circa 3 uur. Tijdens de lessen krijg je bouwstenen om je eigen cultuurbeleidsplan te schrijven. We begeleiden je hierin buiten de lessen. Aan het einde van de cursus heb je dus een document in handen waar jouw school de komende jaren mee kan werken. Daarnaast heb je kennis gemaakt met verschillende culturele aanbieders in Amersfoort en omgeving. Je weet meer over de (mogelijke) financiering van cultuuronderwijs én ben je ambassadeur voor kunst en cultuur op school. Ook besteden we aandacht aan het creëren van draagvlak voor cultuuronderwijs in je team, dat kan je helpen om een structureel cultuurprogramma in jouw school tot bloei te laten komen.
Aan het einde van de ICC-cursus ontvang je een landelijk erkend diploma en ben je gecertificeerd ICC’er.

Voor wie is de ICC-cursus

Deelname aan de ICC-cursus is gratis voor medewerkers van alle basisscholen in Amersfoort en Leusden. Wil je met meerdere collega’s deelnemen, dan is dat ook mogelijk. De cursus staat open voor andere geïnteresseerden, ook als je niet in Amersfoort of Leusden werkzaam bent. Informeer in dat geval naar de kosten. Indien je een specifieke functie in het onderwijs hebt, of bij een aanverwante organisatie werkt, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Je krijgt de bouwstenen om je eigen cultuurbeleidsplan te schrijven

Lesdata en studiebelasting

  • 27 september 2023
  • 11 oktober 2023
  • 8 november 2023
  • 13 december 2023
  • 31 januari 2024
  • 28 februari 2024
  • 27 maart 2024
  • 17 april 2024

De ICC-cursus voor schooljaar 2023/2024 is inmiddels gestart.
Behoefte aan een (opfris)training en benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Stuur ons gerust een e-mail.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.