Kleintje kunst

Voor kinderen van 0 tot 4 jaar heeft NEOS een breed aanbod aan activiteiten.

Voor kinderen van 0 tot 4 jaar heeft NEOS een breed aanbod aan activiteiten. Op kinderdagverblijven en bij de voor- en vroegschoolse educatie kan NEOS kunstprofessionals inzetten voor een korte of lange lessenreeks muziek, dans of beeldende kunst. Dit kan op maat gemaakt worden, maar ook als een vaststaand project bij NEOS worden besteld. Ook verzorgen wij op peuterlocaties interactieve performances van kunstenaars, die ontwikkeld zijn in samenwerking met KleintjeKunst. Interesse? Kijk hier.

Daarnaast inspireert en ondersteunt NEOS pedagogisch medewerkers bij het zelf inzetten van kunst op de groep. Zo zijn er de doosjes met muziekkaarten, danskaarten en beeldende kaarten, die leuke kant-en-klare opdrachten bevatten die direct te gebruiken zijn in de peutergroep. Via interessante podcasts komen pm’ers meer te weten over de redenen waarom bijvoorbeeld muziek en spel een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van jonge kinderen. Ook is er een opgenomen webinar waarin wordt uitgelegd hoe dans en beweging kunnen bijdragen aan de verschillende ontwikkelingsgebieden. Tot slot zijn er voor pedagogisch medewerkers ook tutorials, waarin zij via film worden meegenomen in creatieve opdrachten op het vlak van muziek en dans, die zij samen met peuters kunnen doen.

Regelmatig organiseert NEOS ook kennisochtenden of -middagen voor kinderopvangprofessionals, met interessante onderwerpen op het gebied van kunsteducatie.

Nieuwsgierig geworden, of zelf leuke ideeën of vragen op het gebied van kunsteducatie? Neem contact met ons op, om samen te kijken hoe wij jullie kunnen helpen!

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.