Programma's, Primair onderwijs

Programma Kunstkeien

Het aanbod binnen het programma Kunstkeien is bekend voor schooljaar 2024-2025! Scrol naar beneden en schrijf je snel in!

Inschrijven voor Kunstkeien?

Kunstkeien

Wil je als school kennismaken met cultuuronderwijs? Dan kun je starten met het cultuureducatieprogramma Kunstkeien.

Via Kunstkeien maken leerlingen kennis met kunst en cultuur in hun eigen culturele omgeving. Kunstkeien bestaat uit twee onderdelen: maak het mee en maak het zelf.

Maak het mee

Het beleven van professionele kunst daagt leerlingen uit om goed te kijken, te luisteren en zich te verwonderen. Het biedt een bredere blik op de wereld. Na het zien van een tentoonstelling of voorstelling worden leerlingen uitgedaagd om te reflecteren en te analyseren. We bieden educatief materiaal dat de leerkracht voor óf na het bezoek in de klas zelf kan behandelen.

Jaarlijks worden de bezoeken aan een theatervoorstelling en een museum afgewisseld. Zo zien leerlingen dus het ene schooljaar een theater-, muziek- of dansvoorstelling en bezoeken ze het volgende jaar een Amersfoorts museum of erfgoedinstelling. Lees hier meer over de theaterprogrammering.

Maak het zelf

Binnen de pijler maken staan experimenteren, creëren en vormgeven centraal. Een kunstvakdocent in de klas daagt leerlingen uit om hun creatieve vermogen in de te zetten. Dit doen ze door zelf een opdracht uit te voeren en een artistiek product te maken waar iedereen trots op is. De actieve projecten vinden veelal plaats in de klas of speellokaal onder leiding van een externe kunstvakdocent.

Bekijk hier de brochure Kunstkeien 2024-2025 voor het volledige programma.

Inschrijven voor Kunstkeien?

Kunstkeien is er voor Amersfoortse basisscholen. Deelname aan het programma kost €14,50 per leerling. Inschrijven voor Kunstkeien in schooljaar 2024-2025 kan tot en met 18 april 2024 via Planned Culture.

Met scholen voor Speciaal Onderwijs kijken we graag, voorafgaand aan het inschrijven, samen naar de meest passende projecten uit het keuzemenu.

Indien je eerder hebt deelgenomen aan Kunstkeien kan je inloggen met de schoolnaam en het reeds opgegeven wachtwoord. Indien je het wachtwoord vergeten bent kan je die opnieuw aanvragen.

Neem je voor het eerst deel aan Kunstkeien kies dan voor de optie inschrijven als nieuwe school.

Voor vragen en meer informatie kan je contact opnemen met Frédérique via frederique@neoscultuuronderwijs.nl.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.