Workshop ‘Laat alle talen leven’

Tijdens de presentatie leer je aan de hand van good practices als een ludodidacticus te kijken naar het onderwijs en leer je over de basisprincipes van spelontwerp.

Ben jij erbij 20 maart?
  • Titel workshop: Laat alle talen leven!
  • Organisatie/spreker: Maaike Mayer

Wie is Maaike Mayer?

Maaike Mayer, veelzijdige onderwijsfreelancer, verkent diverse onderwijsdomeinen met focus op meertaligheid en taalonderwijs. Met de ervaring als docent in regulier en nieuwkomersonderwijs, en op de Hogeschool, maakt ze een brug tussen wetenschap en praktijk.

Over de workshop

De uitspraak “To reject a child’s language in the school is to reject a child” wordt toegeschreven aan Jim Cummins, een bekende Canadese taalkundige. Deze uitspraak benadrukt het belang van het erkennen en respecteren van de taal die een kind meebrengt naar de schoolomgeving. De workshop biedt theoretische inzichten over meertaligheid en praktische tools die bijdragen aan een positievere en effectievere leeromgeving voor anderstalige nieuwkomers.

Waar kijkt Maaike het meest naar uit tijdens het geven van de workshop?

Het samen delen van onzekerheden, vragen en ervaringen op het gebied van meertaligheid.

Wat hoopt Maaike dat jij als deelnemers meeneemt uit deze workshop?

Het doel is dat de deelnemers geĆÆnspireerd zijn en niet kunnen wachten om aan de slag te gaan met de aangereikte inzichten en tools.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.