Zomeracademie 2023: Cultureel responsief lesgeven ~ wat is het en wat vraagt het?

Kansenongelijkheid in het onderwijs is een probleem waar we al jaren een oplossing voor proberen te vinden. Gelijkheid kunnen we bevorderen door bijvoorbeeld op een andere manier les te geven.

  • Vrijdag 25 augustus
  • 10:00 – 12:00 uur
  • Didactisch proces

Cultureel responsief lesgeven (CRL) is een manier om kansengelijkheid in het onderwijs te bevorderen. Denk voor deze interactieve lezing alvast na over je eigen culturele achtergrond en de verschillende culturen die in jouw klas voorkomen. Hoe zouden jouw opvoeding, religie en etniciteit van invloed kunnen zijn op jouw manier van lesgeven?  Na deze workshop weet je wat CRL inhoudt en hoe je het in de klas kunt inzetten.

Sabrina Alhanachi
Sabrina Alhanachi is afgestudeerd orthopedagoog en gepromoveerd onderwijswetenschapper. Zij is eigenaar van Alhanachi Training & Advies en expert op het gebied van cultureel responsief lesgeven en professionele leergemeenschappen. Zij houdt zich bezig met kansengelijkheid in het onderwijs door onderwijsprofessionals onder andere bewust te maken van het belang van cultureel responsief lesgeven.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.