22 mei 2024

Netwerkbijeenkomst po: de kunst van vakoverstijging

Op woensdag 22 mei ben je van harte welkom bij de inspiratiemiddag over de zin en onzin van vakoverstijging.

Informatie
Aanbod voor
PO
Locatie
Eemhuis
Datum
22 mei 2024 - 22 mei 2024
Tijd
15:00 - 17:00
Adres
Plantsoen Noord 2, Amersfoort
Deelnemers
Maximaal 20 deelnemers

Hoe kun je vakoverstijging vóór je laten werken in plaats van je lessen hiermee ingewikkelder maken? Met deze vraag gaan we aan de slag, tijdens de netwerkbijeenkomst over de zin van vakoverstijgend werken.

We onderzoeken dit onder leiding van twee ervaren onderwijsmakers die met beide benen voor de klas en in de kunstwereld staan. Ze nemen je mee in een werkvorm die vakoverstijgend werken met kunst inzichtelijk, concreet én leuk maakt. En we wisselen met elkaar best practices uit.

Voor ICC’ers en leerkrachten
Zowel ICC’ers zijn welkom als leerkrachten die al werken met vakoverstijging of daar meer over willen weten. Meld je snel aan!

Programma:

  • 15.00 inloop deelnemers
  • 15:30 best practices & workshop
  • 17:00 afsluitende borrel

Locatie
De Katoendrukkerij in De Volmolen, Plantsoen Noord 2 in Amersfoort

Meld je aan

We kijken uit naar een inspirerende middag! Ben je erbij? Meld je dan nu aan.

Meld je aan

Over de facilitators

Simone van den Berg is creatief onderwijsmaker en werkt als leerkracht en kunstvakdocent theater. Met haar jarenlange ervaring in het onderwijs en de kunsten ontwerpt en maakt ze ‘creatief persoonlijk’ onderwijsmateriaal. Dit doet ze voor en met kinderen. Ook toerde ze van 2010-2020 met Theatergroep Koeterwaals, waarmee ze veel basisscholen in de regio heeft bezocht. Voor haar master Kunsteducatie ontwikkelde ze een bruikbaar spel rondom vakoverstijgend werken, waarmee we aan de slag gaan tijdens de bijeenkomst.

Reina Buisman is muziekdocent aan de Marnix Academie en initiatiefnemer van diverse culturele projecten in Utrecht. Reina streeft ernaar om kinderen, jongeren en volwassenen de positieve kracht van muziek te laten ervaren. Ze heeft onder meer voor Meer Muziek in de Klas vakoverstijgende lesbrieven gemaakt, en zit in de werkgroep die meedenkt over het nieuwe curriculum; de aangescherpte kerndoelen rondom het discipline muziek.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.