23 mei 2023

Netwerkbijeenkomst voor het mbo

Op dinsdag 23 mei organiseert NEOS Cultuuronderwijs samen met theater de Lieve Vrouw de allereerste netwerkbijeenkomst voor het mbo. Het thema van de middag is: wat werkt en wat niet?

Informatie
Locatie
Mondriaanhuis & Theater de Lieve Vrouw
Datum
23 mei 2023 - 23 mei 2023
Tijd
15:00 - 17:30
Meld je aan!

Meld je nu aan voor het netwerkevenement

Op dinsdag 23 mei organiseren NEOS Cultuuronderwijs en theater De Lieve Vrouw de allereerste netwerkbijeenkomst voor het mbo. Verbinden, samenkomen en inspireren staat centraal tijdens deze bijeenkomst voor mbo-docenten en culturele aanbieders.

Tijdens de middag zijn we welkom op twee culturele plekken in de stad. We starten de middag bij het Mondriaanhuis. Daar gaan we kennismaken met de projecten die het museum aanbiedt voor het mbo. Vervolgens wandelen we naar theater De Lieve Vrouw. Daar zal de rest van de middag plaatsvinden. In het theater zal o.a. werk van studenten worden gepresenteerd en staan we stil bij verschillende projecten en samenwerkingen. Het thema van de middag is: wat werkt en wat niet?

Sprekers bijeenkomst mbo

Febe Verheijen, educator bij het Mondriaanhuis, laat ons een deel ervaren van het interactieve mbo-lesprogramma De nieuwe Mondriaan. Hierin leren studenten door groepsopdrachten hun eigen creatieve skills te ontwikkelen.

Mirelle Beenders, docent beeldende vorming van MBO Amersfoort en straks de eerste gecertificeerde mbo-cultuurcoördinator van Nederland, en Janneke Berendsen, docent Fotografie en Media van ROC Midden Nederland gaan met elkaar in gesprek over de waarde van kunst en cultuur voor mbo-studenten.

Janus Hermse van ROC Midden Nederland vertelt over Your story, my story, our stories, een project waarin studenten kennismaken met theater en film. Aan de hand van dit project krijgen we handvatten om cultuureducatie in het mbo een plek te geven en horen we ook wat je vooral niet moet doen als je je project wilt laten slagen.

Programma
• 15.00-16.00 Start en programma bij het Mondriaanhuis
• 16.00-16.15 Korte wandeling
• 16.15-17.00 Programma bij theater De Lieve Vrouw
• 17.00-17.30 Afsluitende borrel

De NEOS netwerkbijeenkomst voor het mbo is de ideale manier om kennis te maken met de verschillende culturele aanbieders en hun projecten, te netwerken met collega’s en je te laten inspireren.

Meld je nu aan

We kijken uit naar een inspirerende middag! Ben je erbij? Meld je dan nu aan!

Meld je aan

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.