03 okt 2024

Training Cultuurcoördinator Voortgezet Onderwijs

In februari 2024 ging de eerste Training Cultuurcoördinator Voortgezet Onderwijs van start. In september 2024 geven we de training opnieuw, waarvoor je je op deze pagina kunt aanmelden.

NEOS Cultuuronderwijs training cultuur coördinator voortgezet onderwijs
Informatie
Aanbod voor
VO
Locatie
Verschillende locaties in Amersfoort en Leusden
Datum
03 oktober 2024 - 17 april 2024
training cultuurcoördinator voortgezet onderwijs
Training Cultuurcoördinator voortgezet onderwijs

Meld je nu aan voor de training die start in oktober 2024.

In februari 2024 startte NEOS Cultuuronderwijs in samenwerking met Cultuur & School Utrecht de training Cultuurcoördinator Voortgezet Onderwijs. Vijf inspirerende bijeenkomsten boordevol kennis en vaardigheden voor goed cultuuronderwijs op school. Je rondt de training af met een direct inzetbaar eindproduct én een landelijk erkend certificaat van LKCA dat je kunt opnemen in je lerarenportfolio!

Als cultuurcoördinator in het voortgezet onderwijs ben jij de spil op het gebied van cultuuronderwijs. Met een hart voor leerlingen, kunst, erfgoed en media houd jij het overzicht over de inhoudelijke, relationele en operationele kwaliteit. Begin 2024 starten we met de compacte training Cultuurcoördinator Voortgezet onderwijs, geschikt voor docenten met een coördinerende taak. In deze training ga je praktisch aan de slag en krijg je alle tools in handen om het cultuuronderwijs op jouw school naar een hoger plan te tillen.  

Werken aan je eigen beroepsproduct

Je werkt op basis van jouw ontwikkelvraag toe naar een eigen beroepsproduct. Denk hierbij aan een beleidsplan op het gebied van cultuureducatie, een gezamenlijke uitgewerkte leerlijn of een binnen de school opgezette structuur waarbij leerlingen meer zeggenschap hebben. Op deze manier is de theorie direct toe te passen in de praktijk.  

Tijdens de training:

 • Werk je aan je persoonlijke ontwikkeling als cultuurcoördinator 
 • Vergroot je je kennis over trends en ontwikkelingen in cultuureducatie 
 • Ontwikkel je cultuurbeleid voor je eigen school rondom jouw beroepsproduct 
 • Krijg je inzicht in randvoorwaarden zoals geld, tijd en middelen 
 • Leer je hoe je het eigenaarschap bij collega’s, teams en directie kunt verhogen 
 • Bouw je een netwerk op van collega’s van andere scholen 
 • Vergroot je je netwerk van (lokale) culturele instellingen en samenwerkingspartners 

NEOS Cultuuronderwijs en Cultuur en School Utrecht bieden deze training aan in een uniek tijdsbestek van zes maanden. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten. 

Eindpresentaties & certificering 

Tijdens de laatste bijeenkomst presenteren de deelnemers hun eigen beroepsproduct en blikken we samen terug op de training. Aan het eind van deze bijeenkomst ontvangen de deelnemers hun door het LKCA erkend certificaat Cultuur Coördinator Voortgezet Onderwijs.  

Tijdsinvestering

De tijdsinvestering voor deelnemers is zo’n 40 uur, waarvan 20 contacturen (deels coaching gesprekken) en 20 uren zelfstudie. Vooraf vindt een uitgebreide intake plaats waarbij we samen jouw leerdoelen en wensen vanuit jouw organisatie in kaart brengen. Voor de live bijeenkomsten geldt een aanwezigheidsplicht van 75%. Waarbij de eerste en de laatste bijeenkomst – waarbij de eindpresentaties worden gehouden en certificering zal plaatsvinden – verplicht zijn.  

Kosten

NEOS Cultuuronderwijs en Cultuur en School Utrecht bieden deze eerste editie van de CCVO kosteloos aan docenten uit het voortgezet (speciaal) onderwijs in Utrecht en Amersfoort.  

Praktische informatie

 • De training wordt gegeven door Imke Donkers (zelfstanding trainer) en Femke Saher (NEOS Cultuuronderwijs)
 • De bijeenkomsten worden gehouden op inspirerende culturele locaties afwisselend in Utrecht en Amersfoort; exacte locaties volgen.  

Dit zijn de data van de training 2024-2025:

 • Bijeenkomst 1: Donderdag 3 oktober
 • Bijeenkomst 2: Donderdag 14 november
 • Bijeenkomst 3: Donderdag 16 januari
 • Bijeenkomst 4: Donderdag 6 maart
 • Bijeenkomst 5: Donderdag 17 april – presentatie/certificering

 

Meer informatie en inschrijven

Meer weten over de training? Stuur ons gerust een e-mail. Of meld je direct aan via onderstaande button.

Schrijf je hier direct in

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.