Inspiratie, Buitenschools

Gratis creatieve workshops dankzij Cultuur@Cruyffcourt

28 juni tot 7 juli organiseert NEOS Cultuuronderwijs een nieuwe editie van Cultuur@Cruyffcourt. Voor kinderen uit het Soesterkwartier worden er verschillende gratis creatieve workshops georganiseerd.

Zomerparade en NEOS Cultuuronderwijs Cultuur@Cruyffcourt
Datum
11 juni 2023
Geschreven door
NEOS cultuuronderwijs

Van 28 juni tot 7 juli, de week voor de jaarlijkse Zomerparade in het Soesterkwartier, kunnen kinderen van 8 tot 12 gratis allerlei culturele workshops volgen tijdens Cultuur@CruyffCourts. Het doel is kinderen van alle achtergronden in contact brengen met het brede aanbod aan cultuureducatie in Amersfoort.

Voor de workshops tijdens Cultuur@CruyffCourts heeft NEOS Cultuuronderwijs een paar bekende kunst- en cultuurmakers uit het Soesterkwartier weten te strikken. Circus Amersfoort zal een toffe circus workshop verzorgen, Batugue Capoeira zorgt voor lessen in deze Braziliaanse vecht-dans en De kunst is Verbinden zal een creatieve workshop houden.

Op vrijdag 7 juli laten de jonge deelnemers de resultaten van hun werk zien in een feestelijke, bonte optocht naar het podium van de Zomerparade, het wijkfeest van het Soesterkwartier. Daar wordt de workshopreeks afgesloten met een groot feest op straat.

Verbinding tussen sport en cultuur

Cultuur@CruyffCourts is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking tussen het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation. Het project legt de verbinding tussen sport en cultuur, zodat nóg meer kinderen en jongeren zich kunnen uitleven op de Cruyff Courts. NEOS is de lokale uitvoerder van dit initiatief.

Jeugdfond Sport en Cultuur en De Cruyff Foundation

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur verstrekt financiële ondersteuning aan kinderen uit gezinnen met beperkte middelen, zodat ze kunnen meedoen aan sportieve en creatieve activiteiten. Omdat veel ouders en kinderen niet bekend zijn met de mogelijkheden voor met name cultuuronderwijs, is het plan ontstaan voor de Cultuur@CruyffCourts. De Cruyff Courts zijn een onderdeel van de Cruyff Foundation, die zorgt voor veilige sport- en speelplaatsen voor kinderen in de wijken.

Meedoen?

Je kunt je vooraf aanmelden via de website van ABC maar dit is niet verplicht. Daar vind je ook meer informatie over de drie workshops.

Beeld: Koen Suyk

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.