Samenwerking en betrokkenheid creëren staat centraal tijdens Kenniskring
Samenkomen, inspireren en kennisdelen is een van de grote pijlers van NEOS Cultuuronderwijs. Met veel plezier organiseren we dan ook twee keer per jaar de Kenniskring voor creatieve professionals.
Hoe werk je tijdens kunstvaklessen samen met de groepsleerkracht? Hoe creëer je betrokkenheid en versterk je de samenwerking? Deze vraag stond centraal bij de Kenniskring van NEOS Cultuuronderwijs afgelopen week.
Op de Inspiratieboot in de Eemhaven kwamen creatieve professionals uit verschillende disciplines bijeen om dit thema door middel van rollenspellen van verschillende kanten te belichten.
Kunstvakdocenten die les komen geven op een school of een klas begeleiden tijdens een museumbezoek, krijgen te maken met uiteenlopend gedrag van groepsleerkrachten. De een observeert stilletjes vanuit een hoekje en weer een ander doet fanatiek mee. Wat is het effect hiervan op een klas? Hoe kan je hier als creatieve professional mee om gaan? Trainingsactrice Margreet Feenstra kreeg de lachers op haar hand door al deze situaties samen met de deelnemers herkenbaar uit te beelden.
Uit de verschillende situaties werd mooi zichtbaar hoe dit van invloed kan zijn op een les en hoe belangrijk het ook is om als professional je grenzen te bewaken. Afsluitend hadden de kerndocenten van NEOS verschillende tips en tricks om dit soort situaties om te buigen. Hoe geef je op een gerichte manier feedback? Maar ook hoe kan je met humor je verantwoordelijkheid afbakenen. Al met al een hele leuke en leerzame bijeenkomst die weer veel inspiratie heeft gegeven.
Over de Kenniskring
De Kenniskring voor creatieve professionals van NEOS wordt twee keer per jaar gehouden. Deze bijeenkomst richt zich op verschillende praktische en theoretische issues waar creatieve professionals in hun werk mee te maken krijgen. De volgende Kenniskring staat gepland voor november.