Nieuws & Updates

De rol van cultuureducatie in het Nationaal Programma Onderwijs

Met veel plezier las NEOS mee met de concept-versie van de handreiking De rol van cultuureducatie in het Nationaal Programma Onderwijs.

De rol van cultuureducatie in het Nationaal Programma Onderwijs
Datum
26 oktober 2021
Geschreven door
NEOS cultuuronderwijs

Met veel plezier las NEOS mee met de concept-versie van de handreiking De rol van cultuureducatie in het Nationaal Programma Onderwijs. Voor alle schoolbesturen en scholen die cultuureducatie een plek willen geven in het NPO, laat je inspireren!

  • Allereerst hebben leerlingen in het coronajaar minder tijd kunnen besteden aan muziek, beeldende vorming, drama en dans.
  • Ook zijn ze minder op stap gegaan voor culturele activiteiten.
  • En... cultuureducatie is heel belangrijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Denk maar aan samen muziek maken, je gevoelens uiten via beelden en toneel.

Daar valt dus wel wat in te halen. Om schoolteams goed te informeren en te ondersteunen bij het maken van gefundeerde keuzes ontwikkelde Sardes, in opdracht van het LKCA, de handreiking ‘De rol van cultuureducatie in het Nationaal Programma Onderwijs.

Samen met Sardes hopen we dat cultuureducatie op deze manier een stevige plek krijgt in de NPOnderwijs-programma’s, die de ontwikkeling van leerlingen tijdens en na corona bevorderen.

Lees meer over de handreiking en download deze hier gratis.

 

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.