Inspiratie, Voortgezet onderwijs

NEOS keert het Corderius College Binnenstebuiten

Tijdens de jaarlijkse projectweek Binnenstebuiten van het Corderius Collega zorgde NEOS samen met allerlei culturele partners voor een breed aanbod aan culturele workshops. Leerlingen uit alle jaarlagen konden hun interesses en talenten ontdekken.

Datum
24 oktober 2023
Geschreven door
NEOS cultuuronderwijs

In oktober werd het Corderius College letterlijk binnenstebuiten gekeerd. Leerlingen van de Amersfoortse school kregen zowel op school als in de stad een breed scala aan prikkelende workshops aangeboden in het kader van de projectweek Binnenstebuiten. De culturele activiteiten tijdens deze dagen werden mede-georganiseerd door NEOS Cultuuronderwijs.

BinnensteBuiten is al jaren een vast onderdeel van het schooljaar van het Corderius. Drie dagen lang gaan leerlingen van alle jaren en opleidingen op pad om binnen en buiten de school nieuwe ervaringen op te doen met onder andere de thema’s erfgoed, burgerschap en kunst & cultuur. Het is een duurzame manier gebleken om cultuuronderwijs onder de aandacht te brengen bij de brede samenstelling aan leerlingen op de school.

Workshops rond een thema

NEOS zorgde dit jaar onder andere voor workshops Capoeira bij Circus Amersfoort en muziekproductie in poppodium Fluor. In het Eemhuis konden leerlingen zich verdiepen in het programma Achter de Schermen, dat inzicht biedt in het reilen en zijlen van Kunsthal KAdE. Op het Corderius zelf konden de leerlingen onder andere aan de slag met film-maken en graffiti.

Luuk Wildschut, adviseur voortgezet onderwijs bij NEOS, vertelt over het samenstellen van het workshop aanbod: ‘Elk leerjaar werkt vanuit een hedendaags thema, zoals bijvoorbeeld immaterieel erfgoed of kunst & techniek. De uitdaging is om workshops te vinden die daarbij aansluiten of die aan dat thema kunnen wordt aangepast. Dat is ook voor de workshopdocenten een leuke uitdaging. Hoe kun je bijvoorbeeld een les breakdance opbouwen rond het thema creative battle?’

Corderius College

Het Corderius College is een christelijke middelbare school voor mavo, havo en vwo. Centraal staat het principe ‘Ruimte aan talent’.  Docenten zorgen ervoor dat alle leerlingen zich kunnen ontplooien, rekening houdend met hun talenten. De projectweek Binnenstebuiten is erop gericht leerlingen te helpen met het ontdekken van deze talenten.

Luuk ervaarde de resultaten tijdens presentaties van de workshops in de aula. ‘Ik zag het enthousiasme bij de leerlingen voor workshop. Het was mooi om te zien hoe zo’n diverse groep leerlingen allemaal met elkaar samenwerkte.’

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.