Geen categorie, Inspiratie, Buitenschools

NEOS verzorgt Vogue-dansles tijdens de Afterparty op Paarse Vrijdag

Een vogue dansworkshop, glitternagels en goede gesprekken tijdens de Afterparty op Paarse Vrijdag in het Eemhuis.

Afterparty in het Eemhuis Paarse vrijdag NEOS
Datum
11 december 2023
Geschreven door
NEOS cultuuronderwijs
City of A

City of A is het platform vol activiteiten voor jongeren in Amersfoort. Benieuwd naar wat er allemaal georganiseerd wordt?

Op Paarse Vrijdag kleden leerlingen op scholen zich paars om solidariteit te tonen met LHBTIQIA+’ers en ook tijdens lessen wordt er extra aandacht aan besteed. Om dit ook na schooltijd door te laten lopen werd dit jaar in het Eemhuis de allereerste Afterparty georganiseerd. Jongeren uit Amersfoort en omstreken konden in het Eemhuis terecht voor een middag vol inspirerende activiteiten waar jezelf zijn en dat mogen uitstralen centraal stond.

Glitters en goede gesprekken

De paarse loper werd vrijdagmiddag uitgerold in het Eemhuis. Jongeren werden ontvangen in stijl om vervolgens via de paarse loper richting de verschillende activiteiten te gaan. In de beautycorner kon je terecht voor visagie en nailart. Er konden sleutelhangers gemaakt worden en boven bij de bar werden mocktails geschonken. Tijdens de queer editie van de mensenBieb werden fijne gesprekken gevoerd met mensen uit de Queer community.

Express yourself: Vogue

NEOS verzorgde tijdens het evenement een Vogue/ Ballroom workshop door dansdocent Gionella Pigot. Vogue is dansstijl met krachtige, elegante bewegingen, die in de jaren tachtig ontstond in de Afro-Amerikaanse queer gemeenschap in New York. De dans hielp de door de Aidsepidemie getroffen gemeenschap hun innerlijke kracht naar boven te halen. De dansstijl werd door Madonna met haar hit Vogue later bekend gemaakt bij het grote publiek.

‘Vogue is een hele vrije dans’, legt Gionella uit. ‘Je laat veel zien van jezelf en haalt je eigen persoonlijkheid naar boven. Dat vind ik heel belangrijk en dat wil ik ook meegeven aan iedereen in de dansles. Dat je mag zijn wie je bent en je vrij mag voelen hier expressie aan te geven.’

De Afterparty

De Afterparty is een initiatief van Bibliotheek Eemland en City of A – het platform vol activiteiten voor jongeren in Amersfoort. Als partner van City of A draagt NEOS bij met het organiseren van culturele workshops en activiteiten in de naschoolse tijd.

Sfeerimpressie

Onze huisfotograaf Linda Bouritius maakte een aantal foto’s. Hieronder een kleine sfeerimpressie van de middag.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.