Buitenschools, Het jonge kind

NEOS x Kleintjekunst op familiefestival in De Kamers

Tijdens het Familiefestival in Theater De Kamers in augustus verzorgt NEOS x Kleintjekunst perfomances van kunstenaars voor de jongste kinderen. 

NEOS x Kleintjekunst op familiefestival in Vathorst
Datum
7 augustus 2023
Geschreven door
NEOS cultuuronderwijs
Familiefestival de Kamers Vathorst 2023
Meer info?

Check de onderstaande link voor alle informatie, tickets en het hele programma!

De laatste week van de zomervakantie belooft een hele bijzondere te worden. Bij Theater De Kamers organiseert kinderopvangorganisatie Bzzzonder van 16 tot en met 20 augustus namelijk voor de tweede keer een Familiefestival. Met de voetjes in het zand van het strandterras kunnen jong en oud genieten van voorstellingen, workshops en creatieve activiteiten. Ook NEOS Cultuuronderwijs draagt bij aan de programmering met twee performances van Kleintjekunst. 

NEOS x Kleintjekunst

NEOS x Kleintjekunst is het programma dat kunst naar de allerkleinsten brengt. Met interactieve kunstprogramma’s worden kinderen van nul tot zes jaar aangesproken op hun verbeeldingskracht en ontwikkelen ze hun creatieve vaardigheden. Ook begeleidt NEOS x Kleintjekunst kunstenaars met het ontwikkelen van een performance voor dit jonge publiek. 

Bzzzonder en De Kamers

Bzzzonder is een kinderopvangorganisatie voor alle kinderen van 0 tot 12 om te spelen, te groeien en te ontmoeten. Dat zie je terug in de kinderopvang maar ook op de ontmoetingsplekken. Theater De Kamers in Amersfoort is een knusse ontmoetingsplek van Bzzzonder, midden in de wijk Vathorst. 

Samenwerken met partners

Het idee voor het Familiefestival was er al langer maar vond vorig jaar voor het eerst plaats. ‘Na corona wilden we flink uitpakken en laten zien wat een mooie plek De Kamers is’, vertelt Anja van Dillen, Coördinator programmering bij Bzzzonder. ‘Dat was zo’n succes dat we dat opnieuw wilden doen. Samenwerken met partners vinden we hierbij heel belangrijk omdat we willen dat iedereen mee kan doen en dat bereiken we nog meer door samen te werken.’ 

Naast NEOS leveren o.a. ook Bibliotheek Eemland en Natuurboerderij De Brinkhorst een bijdrage aan het Familiefestival. Zo wordt de zomervakantie feestelijk afgesloten en opent Bzzzonders familietheater De Kamers haar theaterseizoen met een knaller. Zelf naar het festival? Klik hier voor meer info. 

NEOS x Kleintjekunst op familiefestival in Vathorst

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.