Nieuws & Updates

PaltzBiënnale 2021

In juni 2021 vindt de Paltz Biënnale plaats, een evenement dat kunst en natuur samenbrengt op landgoed De Paltz in Soest.

Landgoed de Paltz - Paltzbiennale paltz werk Tamara (2)
Datum
4 april 2021
Geschreven door
NEOS cultuuronderwijs

In juni 2021 vindt de Paltz Biënnale plaats, een evenement dat kunst en natuur samenbrengt op landgoed De Paltz in Soest (een landgoed dat normaal gesloten is voor het publiek). Acht gerenommeerde kunstenaars maken binnen het thema 'In Between Trees' een tijdelijk kunstwerk, geïnspireerd door de bijzondere omgeving van het landgoed. Voor de kunstenaars wordt het thema heel expliciet aan de orde gesteld: Hoe verhouden zich de te maken kunstwerken tot bijvoorbeeld die enorme bomen op het landgoed. Hoe doe je dat? Je kunt een gigantische installatie maken, contrasten zoeken in materiaal of in kleur. Je kunt de natuurlijke omgeving als decor of als onderdeel van je werk gebruiken of juist de natuur zoveel mogelijk negeren en je werk isoleren door het duidelijk af te bakenen.

Paltzbiennale 3

Tijdens een interactief bezoek van 60-90 minuten kun je in juni 2021 met je klas (basis- en voortgezet onderwijs) een avontuurlijke tocht maken langs verschillende tijdelijke kunstwerken die zijn ontstaan in relatie tot de natuur. Je ziet hoe de beeldend kunstenaars reageren op de locatie en op het thema.

Op aanvraag zijn er lessenseries voor leerlingen CKV en Kunst Beeldend èn praktische en kunstbeschouwelijke opdrachten aanwezig die je kunt gebruiken. Voor het basisonderwijs kan een programma op maat worden gemaakt.

Maak kennis met hedendaagse beeldende kunst, vind uit hoe dit tot stand komt en verwonder je!

Kijk voor meer informatie en aanmelden op Paltz Biënnale – Home (paltzbiennale.nl)

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.