Samenwerking Bilalschool en NEOS Cultuuronderwijs

Islamitische basisschool Bilal is een school in het Leusderkwartier met vijftien groepen en 300 leerlingen. Onder het motto Worden wie je bent biedt de Bilalschool moslimkinderen met verschillende achtergronden onderwijs op Islamitische grondslag.

Bilalschool Amersfoort
Educator
Rabia Taspinar
R.taspinar@simonscholen.nl
Contactgegevens
Fahrenheitstraat 50
3817 WE Amersfoort
bilalschool.nl

Cultuuronderwijs en de Bilalschool

Samen met NEOS heeft de Bilalschool een maatwerkprogramma gecreëerd binnen het programma Cultuureducatie met Kwaliteit. Hierbinnen staat de discipline beeldende vorming centraal. Alle leerlingen krijgen beeldende lessen van een kunstvakdocent. Daarnaast wil de school ook de leerkrachten inspireren. Daarom werkt de kunstvakdocent samen met de leerkrachten aan de beeldende lessen.

Ook krijgen de leerlingen zelf theaterlessen van kunstvakdocent Nick van de Brug, waar ze zich op allerlei creatieve manieren leren uit te drukken. Nick vertelt: ‘In het begin zijn leerlingen nog wat ongemakkelijk, maar snel daarna krijgen ze heel veel zin om naar de les te komen te komen en doen ze enthousiast mee. Leerkrachten merken ook dat ze achteraf er nog veel over napraten.’

Tot slot bezoeken leerlingen een voorstelling van een professioneel theatergezelschap. Omdat het voor veel van hen de eerste kennismaking is met theater, geven de acteurs van de voorstelling ene voorbereidende les aan de leerlingen. De juiste kennismaking kan ervoor zorgen dat de leerlingen met interesse en betrokkenheid kijken naar een voorstelling.

De samenwerking met de Bilalschool laat zien dat maatwerk in cultuuronderwijs waardevol is. De school is hiermee in staat om de islamitische waarden te koppelen aan cultuuronderwijs. De school en NEOS voeren transparante gesprekken over wat wel en niet wenselijk is binnen de identiteit van de school. Nick vindt de Bilalschool ‘een school met enorm veel energie. Daar kun je veel gebruik van maken op telkens iets nieuws te doen.’

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.