Programma Kunstkeien op de Aloysiusschool

In het Vermeerkwartier staat de Aloysiusschool, een school met zestien klassen en 350 leerlingen. Centraal in de visie van de school staan de vier pijlers verbinding, veiligheid, uitdaging en ontwikkeling.

Aloysiusschool Amersfoort
Contactgegevens
Dupontplein 14
3817 DV Amersfoort
aloysiusschool.nl

Cultuuronderwijs en de Aloysiusschool

De discipline muziek is een vast onderdeel op de school. Dit vak wordt gegeven door de eigen muziekdocent. Sinds schooljaar 2022-2023 doet de Aloysiusschool mee aan het cultuureducatieprogramma Kunstkeien dat wordt aangeboden door NEOS. Binnen dit programma maken leerlingen en leerkrachten kennis met cultuuronderwijs binnen Amersfoort.

De Aloysiusschool kan voor elke bouw één activiteit kiezen uit vier verschillende disciplines binnen het programma Kunstkeien. Voor alle groepen is een bijzondere dansles uitgekozen. Leerlingen uit groep 3 en 4 leren hun gevoelens omzetten in dansbewegingen aan de hand van het beroemde schilderijen en standbeelden. Leerlingen uit groep 7 en 8 maken met de lessenserie Dance mov(i)e hun eigen TikTok dancevideo. In groepjes bedenken ze de choreografie en brengen zo dansend hun boodschap over.

Daarnaast gaan leerlingen ook elk schooljaar naar een theatervoorstelling of een museum. Tijdens deze voorstelling of rondleiding worden ze uitgedaagd om te reflecteren en te analyseren

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.