Nieuws & Updates

Studenten bezoeken voorstelling Dwaalhuis

Woensdag 27 oktober zijn 54 studenten van de opleiding Gezondheidszorg naar Holland Opera geweest om daar de voorstelling Dwaalhuis te zien.

Dwaalhuis
Datum
3 november 2021
Geschreven door
NEOS cultuuronderwijs

Woensdag 27 oktober zijn 54 studenten van de opleiding Gezondheidszorg naar Holland Opera geweest om daar de voorstelling Dwaalhuis te zien. Deze dag werd georganiseerd in het kader van de samenwerking tussen NEOS Cultuuronderwijs en MBO Amersfoort. Het doel is om meer MBO studenten kennis te laten maken met kunst en cultuur in Amersfoort en daarbij waar mogelijk aan te sluiten bij hun toekomstige beroepspraktijk.

Dwaalhuis is een aangrijpende opera over dementie. Studenten volgden aansluitend een workshop over welk effect muziek heeft op het fysiek en mentaal welbevinden van mensen met dementie en ze volgenden ook een workshop poëzie, waarin ze hun persoonlijke ervaring konden verbinden met elementen uit de voorstelling.

Voor veel studenten was het de eerste keer dat ze een opera bezochten. Een reactie uit het publiek: “Deze muziek is niks voor mij, maar ik vond het heel mooi gedaan!” Er was ook veel herkenning; een aantal studenten had zelf iemand in de familie met dementie. Een student vertelde over haar stage-ervaring met een verstandelijk beperkte cliënt die nooit sprak. Toen zij echter contact maakte door middel van liedjes van Abba, begon deze cliënt luidkeels te zingen.

Naar aanleiding van de voorstelling heeft een student ook dit prachtige gedicht geschreven:

Realiteit van het Dwaalhuis

Omdat de schaduw schreeuwt,
lacht de angst
en verschijnt de raaf
op zoek naar aandacht.

Als het zonlicht je niet troost,
omhelst de storm je.

Wanneer je de tuin verlaat,
gromt de andere realiteit.

Als het vogeltje zwijgt,
vallen de herfstbladeren.

Door: H.B.

 

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.