Geen categorie

Theaterbazen.nl brengt theater naar kinderen

Op woensdag 8 februari is Theaterbazen gelanceerd: een nieuw theatereducatieplatform voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Op de website Theaterbazen.nl is een 6-delige serie te zien over theater maken. Ook kunnen bezoekers bijzondere theaters in Amersfoort ontdekken en materiaal vinden om zelf aan de slag te gaan met toneelkunst. Theaterbazen is een initiatief van NEOS Cultuuronderwijs en Stadsprgramering033.

Datum
14 februari 2023
Geschreven door
NEOS cultuuronderwijs

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in podium KOSMIK werd afgelopen week in het bijzijn van de vier hoofdrolspelers het startsein gegeven voor Theaterbazen. In de online-serie gaan Adam, Amber, Penelope en Teije op ontdekkingstocht door alle facetten van het theater. Wat doet een acteur of theatertechnicus? Hoe schrijf je een script? Begeleid door verschillende theaterexperts gaan de kinderen opzoek naar antwoorden, waarbij ze verschillende Amersfoortse theaters van binnen bekijken.

Op deze manier ontstonden er zes speelse, leerzame afleveringen, waarbij de kinderen zelf de leiding nemen in hun ontdekkingstocht. Isaäk Hofland van Stadsprogrammering033 vertelt hierover: ‘We vonden het heel belangrijk dat wij kinderen niet gingen vertellen wat ze moesten doen. We wilden ze het zelf laten ontdekken, wel onder begeleiding van theaterexperts. Dan komen er dingen die je van te voren niet kunt bedenken. Dat is heel leuk.’ Bij iedere aflevering horen creatieve doe-het-zelf-opdrachten voor kinderen. Ook zijn er handleidingen voor volwassenen met daarin lesmateriaal om met een groep kinderen aan de slag te gaan.

Winactie theaterkaartjes

Kinderen die een Theaterbazen-flyer hebben bemachtigd via school of in het Eemhuis maken kans op vrijkaarten voor een voorstelling in één van de Amersfoortse theaters. Op de site vul je de unieke code van je flyer in. Je ziet direct of je prijs hebt.

Waarom Theaterbazen?

Theaterbazen is in het leven geroepen om kinderen uit Amersfoort en omgeving te enthousiasmeren voor (jeugd)theater. Het project is met steun van Gemeente Amersfoort uitgevoerd door NEOS Cultuuronderwijs en Stadsprogrammering033. Dankzij de inzet van verschillende Amersfoortse theaters en gezelschappen is de serie tot stand gekomen.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.