Lesmateriaal, Het jonge kind

Try-outs Kleintjekunst x NEOS in volle gang

Kleintjekunst x NEOS is in volle gang op verschillende locaties van Ska kinderopvang en Partou. De afgelopen weken is er gestart met de try-outs van het programma.

Workshop Kleintjekunst tijdens NEOS Conferentie Playful Mind
Datum
22 april 2023
Geschreven door
NEOS cultuuronderwijs

Kleintjekunst x NEOS is in volle gang op verschillende locaties van Ska Kinderopvang en Partou. De afgelopen weken is er gestart met de try-outs van het programma. Op verschillende locaties van Ska Kinderopvang zijn Amersfoortse kunstenaars aan de slag gegaan met het nieuwe programma.

Amersfoortse kunstenaars van start

Het concept achter Kleintjekunst is dat iedere kunstenaar een zintuiglijk spel met materialen tot leven brengt en daarmee de nieuwsgierigheid van de kinderen wekt. Ze communiceren daarbij met lichaamstaal, geluid, mimiek en beelden. Materialen nemen in interactie met de kunstenaar allerlei vormen aan en maken verschillende geluiden. Maar alles blijft open voor de eigen interpretatie, om zo de kinderen de ruimte te geven om te fantaseren, te associƫren en verschillende betekenissen te onderzoeken.

Na in een eerdere fase met kunstenaars vanuit Kleintjekunst te hebben gewerkt aan het programma was het de afgelopen weken tijd voor de Amersfoortse kunstenaars om aan de slag te gaan. Met als resultaat heel veel creativiteit en fijne input om het programma nog verder te finetunen voor de start in september.

Kleintjekunst X NEOS

Kleintjekunst is een Amsterdams concept dat sinds 2013 jonge kinderen zintuiglijke en kwalitatieve mogelijkheden geeft om kunst van heel dichtbij te ervaren en hun eigen creatieve vermogens te ontwikkelen. Sinds 2022 slaan NEOS Cultuuronderwijs en Kleintjekunst de handen in een om culturele programmalijn te ontwikkelen voor de allerkleinsten binnen onze doelgroep.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.