Op school, maX Music

Game Design

Bij Game Design creëren de kinderen zelf met de programmeertaal Scratch een virtuele wereld met eigen spelregels en animaties. Deze workshop is onderdeel van de Programmalijn Media.

Informatie
Aanbod voor
po
Locatie activiteit

Op school

Wanneer

In overleg

Duur

Minimaal 120 minuten

Deelnemers

Maximaal 25 leerlingen

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met onze adviseurs.

Game Design

  • Soort: Workshop
  • Aanbieder: maX Music
  • Discipline: Mediakunst
  • Locatie: Klaslokaal op school
  • Leerjaar: Groep 7 en 8
  • Benodigdheden: Eén computer per 4 deelnemers
  • Kosten: Vanaf €450,- per klas
  • Tijdsduur: Minimaal 120 minuten

Kinderen lijken soms wel hun halve dag achter een scherm te zitten; netflixen, social media, en ook gamen. Bij maX Music grijpen we dit aan om kinderen te interesseren voor ontwerpen en programmeren.

In de Workshop Game Design creëren de kinderen zelf met de programmeertaal Scratch een virtuele wereld met eigen spelregels en animaties. De workshopduur is variabel, maar minimaal 120 minuten.

Eerste workshopfase: In groepjes werken de kinderen aan een ontwerp document met daarin inspiratiebronnen, verhaal, karakters en mogelijke besturing. Vervolgens gaan de groepjes aan de slag met het maken van assets. De karakters en achtergronden worden getekend, geknutseld, gekleid en vervolgens gedigitaliseerd.

Tweede fase: Met de laagdrempelige programmeertaal Scratch of GDevelop wekken de kinderen de assets tot leven. Na uitgebreid testen en natuurlijk spelen presenteren de groepjes hun spellen aan elkaar.

Derde fase: Met Makey Makey’s bouwen de kinderen game controllers waarmee ze hun eigen games echt kunnen besturen.

Programmalijn Media

Deze workshop is onderdeel van de Programmalijn Media. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.