Op school

Het dansmuseum

In het dansmuseum brengen leerlingen dansend kunstwerken tot leven. Kunstenaars van Mondriaan tot Rodin zullen een inspiratiebron zijn voor het creëren van bewegende kunstwerken en levende tableaus.

Informatie
Aanbod voor
po
Locatie activiteit

Speelzaal op school

Wanneer

Op aanvraag

Duur

4 x 45 minuten

Deelnemers

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met ons team:

Het dansmuseum

Soort: Lessenreeks door kunstvakdocent
Discipline
:
Dans
Locatie: Speelzaal op school
Leerjaar: Groep 3 en 4
Tijdsduur: 4 x 45 minuten

In iedere les verdiepen de leerlingen zich in andere kunstwerken en wordt er een nieuw dansmuseum gecreëerd. Zo leren leerlingen op een andere manier naar beeldende kunst kijken en het te koppelen aan dans.

Kunstenaars van Mondriaan tot Rodin zullen een inspiratiebron zijn voor het creëren van bewegende kunstwerken en levende tableaus.

Leer- en kerndoelen

  • Leerlingen leren gedurende deze lessenreeks bewust gebruik te maken van de danselementen tijd, kracht, ruimte en beweging. Ze leren zichzelf te uiten in diverse dansstijlen en hier expressie aan te geven. Tevens maken ze kennis met thematiek binnen wereldoriëntatie, beeldende kunst en kunstgeschiedenis.
  • Kerndoel 54: De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Praktische informatie

  • In het rooster van Planned Culture is te zien wanneer de lessenreeks plaatsvindt.
  • De school draagt zorg voor de reservering van de speelzaal.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.