Holland Opera

Meezingvoorstelling Mag ik meedoen

Speciaal voor de allerjongsten van de basisschool is deze meezingvoorstelling gemaakt, geïnspireerd op het prentenboek van John Kelly.

Informatie
Aanbod voor
po
Locatie activiteit

op school

Wanneer

op aanvraag

Duur

hele schooljaar

Deelnemers

n.v.t.

Bekijk later opnieuw
Delen
Stephanie Westerhoud
Heb je een vraag?

Neem contact op met Stephanie Westerhoud:

Meezingvoorstelling Mag ik meedoen

Speciaal voor de allerjongsten van de basisschool is deze meezingvoorstelling gemaakt, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van John Kelly.

Een hondje gaat op zoek naar een club. De kleuters duiken als zingend in de rol van een club katten en kippen. Telkens mag het hondje niet meedoen, wat moet hij doen?

Mag ik meedoen is een toegankelijke kennismaking met opera en (klassieke) muziek. De voorstelling wordt uitgevoerd door een zanger en een musicus. Zij toveren de klas om tot een echte beestenbende!

Praktische informatie

  • De voorstelling wordt uitgevoerd in het speellokaal van een school. In overleg kan de voorstelling ook op een andere locatie plaatsvinden;
  • Om de voorstelling te laten slagen is voorbereiding noodzakelijk; een linkje naar de lesbrief en de liedjes vind je onderaan deze pagina;
  • De voorbereiding is óók te boeken als workshop in de klas, benader hiervoor je contactpersoon bij NEOS of José Bosschers bij Holland Opera; jose@hollandopera.nl

En nog even dit:

  • Probeer van tevoren met de klas nog even buiten te spelen/te eten en drinken, dan is de concentratie tijdens de voorstelling vaak wat beter;
  • Als de voorstelling in het speellokaal is, wil je dan zorgen voor bankjes/zitjes voor de leerlingen en voor de zanger een kindertafeltje met stoeltje?
  • Plaats de stoeltjes van de leerlingen zoveel mogelijk met de rug naar ramen toe zodat ze naar de muur kijken. De zanger en musicus zullen daar hun optreden geven. Veel plezier!

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.