Nationaal Monument Kamp Amersfoort

Wie durft?

Nationaal Monument Kamp Amersfoort, op de grens van Leusden en Amersfoort, is een van de vijf herdenkingscentra in Nederland die de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog wil bewaren voor de huidige en toekomstige generatie.

Informatie
Aanbod voor
po
Locatie activiteit

Nationaal Monument Kamp Amersfoort

Wanneer

Op aanvraag

Duur

120 minuten

Deelnemers

Maximaal 30 leerlingen

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met onze adviseurs.

Wie durft?

  • Soort les: Museumbezoek
  • Aanbieder: Nationaal Monument Kamp Amersfoort
  • Discipline: Erfgoed
  • Locatie: Kamp Amersfoort, Loes van Overeemlaan 19, Leusden
  • Begeleiders: Minimaal 1 per 10 leerlingen
  • Kosten: € 130,- per groep
  • Tijdsduur: 120 minuten

Nationaal Monument Kamp Amersfoort was een straf en doorgangskamp waar een mensonterend regime heerste van honger, mishandeling, dwangarbeid en executies. Er zaten meer dan 46.000 mensen gevangen. In 2021 is op deze historische plek een ondergronds museum geopend waar het verhaal van het kamp wordt verteld aan de hand van animaties, getuigenissen, objecten, foto’s, documenten en wisselexposities, in samenhang met monumenten en zichtbare sporen in het buitenterrein.

Herinneren, bezinnen en leren

Het Motto van Nationaal Monument Kamp Amersfoort is herinneren, bezinnen en leren. Door verhalen uit het verleden voelbaar en zichtbaar te maken voor kinderen van nu, vergroten we niet alleen het historisch besef, maar leveren we ook stof tot nadenken over wat dat betekent voor nu en de keuzes die wij dagelijks (kunnen) maken. Inzichten, die moeiteloos in een breder kader geplaatst kunnen worden en daardoor juist vandaag de dag zo nodig zijn. Tijdens de rondleiding worden de leerlingen geconfronteerd met lastige keuzes.

 

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.