Op school, De Lieve Vrouw

Film in de klas

Maak kennis met de verschillen en de gelijkenissen tussen documentaire en fictie in dit interactieve programma. Deze workshop is een onderdeel van de Programmalijn Media.

programmalijn media
Informatie
Aanbod voor
sbo
po
Locatie activiteit

De Lieve Vrouw

Wanneer

Op aanvraag

Duur

90 minuten

Deelnemers

Maximaal 30 leerlingen

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met onze adviseurs.

Film in de klas

  • Soort les: Gastles
  • Aanbieder: De Lieve Vrouw
  • Discipline: Film
  • Locatie: Op school
  • Leerjaar: Groep 8 en speciaal basisonderwijs
  • Kosten: ‚ā¨ 200,-
  • Tijdsduur: 90 minuten

Natuurlijk laten we allemaal wel eens een filmpje zien in de klas. En zeker in coronatijd werd er veel gebruik gemaakt van beeld om met elkaar te communiceren. Alleen; je kunt er zoveel meer mee.

Tijdens de gastles Film in de klas worden de leerlingen op speelse wijze uitgedaagd om op een andere manier naar film te kijken. Welke trucjes gebruikt een filmmaker bijvoorbeeld om een film spannend of juist grappig te maken? Met creatieve doe-en kijkopdrachten ontdekken de leerlingen de taal van film. Dat is nog niet alles. Leerkrachten ervaren hoe leuk en veelzijdig het is om film op een andere manier in te zetten in de klas. Als kers op de taart maken we met de klas nog een slapstick filmpje.

Programmalijn Media

Deze workshop is een onderdeel van de Programmalijn Media. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.